Aarhus

Bundsgaard: Farvel til et varmt og nysgerrigt menneske

Prinsen var et levende menneske, der tog Aarhus til sig, siger borgmester Jacob Bundsgaard i anledning af prins Henriks død.

Prins Henrik havde et særligt forhold til Aarhus og var også med da dronningens fødselsdag blev fejret i 2015 - her med dronningen og borgmester Jacob Bundsgaard. Foto: Ernst van Norde/ Polfoto.

Flaget gik på halv på Aarhus Rådhus onsdag i anledning af prins Henriks død.

Med prinsens død har vi mistet et levende menneske, der var med til at kaste glans over Aarhus, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

»Jeg havde fornøjelsen af at møde prins Henrik ved mange forskellige lejligheder og husker ham som et varmt og nysgerrigt menneske, der havde stor indsigt i mange forskellige ting. Han var optaget af kunsten og kulturen og mad og gastronomi og var en mand, der fulgte levende med i byens udvikling, og som altid spurgte nysgerrigt ind til, hvad der skete, og hvad der var værd at bemærke i Aarhus,« siger borgmesteren.

Han husker en prins, der nød at tale med alle mennesker.

Prins Henriks liv i Aarhus i billeder: Tennis, vikingemarked og ponyer opkaldt efter prinsen selv

»Prinsen var meget ligetil. Han var åben og nysgerrig og på mange måder utroligt godt selskab, og jeg husker bl.a. en episode ved åbningen af The Tall Ship's Races, hvor den officielle del var overstået, og vi stod og betragtede de flotte skibe. Helt uventet ankom der så en åben bil midt i det hele, og prins Henrik steg ud. Vi faldt hurtigt i snak, og prinsen fik sig også en snak med alle de folk, der havde lyst til at snakke med ham, og han nød det,« siger borgmesteren.

At der blandt nogle danskere var mindre respekt for prinsen, forstår borgmesteren ikke:

»Det er i hvert fald for mit vedkommende vanskeligt at forstå, hvis det er tilfældet, for jeg har kun et godt indtryk af prins Henrik som et levende menneske, der med et stort hjerte tog Aarhus til sig,« siger Jacob Bundsgaard.

En af de sidste gange, borgmesteren mødte prins Henrik, var i 2017 ved åbningen af Aarhus som europæisk gastronomiregion.

På Jydsk Væddeløbsbane fik prins Henrik opkaldt et løb efter sig, da løbet "Prins Henriks Cup" blev indstiftet i 2016, og prinsen overrakte præmier til løbets vinder i både 2016 og 2017.

Danske aviser: Prinsen var ikke et gennemsnitsmenneske

På den kunstneriske front huskes prins Henrik bl.a. for Aros-udstillingen "Pas de deux royal" i 2013, da han og dronningen udstillede godt 150 af deres kunstværker i Aros.

Senest fik Aarhus foræret en gave af prinsen i forbindelse med kulturbyåret 2017, da prinsens to meter høje bronzeskulptur "Sirene" blev afsløret på havnen i september 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her