Aarhus

Ny formand for Aarhus Letbane

Erhvervsmanden Steen Stavnsbo bliver ny formand for Aarhus Letbane, og han vil sikre letbane til Odder og Grenå hurtigst muligt.

Steen Stavnsbo er professionelt bestyrelsesmedlem i flere danske og udenlandske virksomheder og bestyrelsesmedlem i Erhverv Aarhus. Arkivfoto: Sofia Busk

Erhvervsmand og tidligere konservativt byrådsmedlem Steen Stavnsbo er indstillet som ny formand for Aarhus Letbane.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse, da ejerne af letbanen, borgmester Jacob Bundsgaard (S) og regionsrådsformand Anders Kühnau (S), er enige om at indstille den 53-årige erhvervsmand til formandsposten som afløser for Johnny B. Hansen, som har valgt at stoppe. Sagen skal nu behandles politisk i Aarhus Byråd.

Ejerne fremhæver Steen Stavnsbo som en stærk, rutineret og engageret formand med solid erfaring fra både privat og offentlig virksomhed. Han er professionelt bestyrelsesmedlem i flere danske såvel som udenlandske virksomheder samt bestyrelsesmedlem i Erhverv Aarhus og netop afgået byrådsmedlem i Aarhus Kommune, hvor han bl.a. sad i Teknisk Udvalg. Steen Stavnsbo har desuden en lang international karriere bag sig som topleder i danske og udenlandske virksomheder.

»Mit fokus som formand vil i allerførste omgang være, at vi får sikret en klar og troværdig tidsplan for færdiggørelsen af etape 1, og at vi hurtigst muligt har letbanedrift til både Odder og Grenå. Der er en forståelig utålmodighed, og vi skal derfor sikre en god løbende kommunikation. Her vil jeg gerne spille en central rolle i dialogen med de berørte kommuner og regionen samt de statslige instanser,« siger Steen Stavnsbo og fortsætter:

»Men herudover vil jeg også i et længere perspektiv lægge stor vægt på en styrket dialog med erhvervslivet og andre interessenter, så vi sikrer, at letbanens kæmpe potentiale for at bidrage til udviklingen i Østjylland forløses fuldt ud.«

Letbane-uvished: Voldsom frustration i Odder og Grenaa

Letbaneselskabet Aarhus Letbane I/S forestår anlæg, drift og vedligehold af Aarhus Letbane, og selskabet ejes af Aarhus Kommune og Region Midtjylland med hver 50 pct.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her