Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Ny formand for Aarhus Letbane

Erhvervsmanden Steen Stavnsbo bliver ny formand for Aarhus Letbane, og han vil sikre letbane til Odder og Grenå hurtigst muligt.

Steen Stavnsbo er professionelt bestyrelsesmedlem i flere danske og udenlandske virksomheder og bestyrelsesmedlem i Erhverv Aarhus. Arkivfoto: Sofia Busk

Erhvervsmand og tidligere konservativt byrådsmedlem Steen Stavnsbo er indstillet som ny formand for Aarhus Letbane.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse, da ejerne af letbanen, borgmester Jacob Bundsgaard (S) og regionsrådsformand Anders Kühnau (S), er enige om at indstille den 53-årige erhvervsmand til formandsposten som afløser for Johnny B. Hansen, som har valgt at stoppe. Sagen skal nu behandles politisk i Aarhus Byråd.

Ejerne fremhæver Steen Stavnsbo som en stærk, rutineret og engageret formand med solid erfaring fra både privat og offentlig virksomhed. Han er professionelt bestyrelsesmedlem i flere danske såvel som udenlandske virksomheder samt bestyrelsesmedlem i Erhverv Aarhus og netop afgået byrådsmedlem i Aarhus Kommune, hvor han bl.a. sad i Teknisk Udvalg. Steen Stavnsbo har desuden en lang international karriere bag sig som topleder i danske og udenlandske virksomheder.

»Mit fokus som formand vil i allerførste omgang være, at vi får sikret en klar og troværdig tidsplan for færdiggørelsen af etape 1, og at vi hurtigst muligt har letbanedrift til både Odder og Grenå. Der er en forståelig utålmodighed, og vi skal derfor sikre en god løbende kommunikation. Her vil jeg gerne spille en central rolle i dialogen med de berørte kommuner og regionen samt de statslige instanser,« siger Steen Stavnsbo og fortsætter:

»Men herudover vil jeg også i et længere perspektiv lægge stor vægt på en styrket dialog med erhvervslivet og andre interessenter, så vi sikrer, at letbanens kæmpe potentiale for at bidrage til udviklingen i Østjylland forløses fuldt ud.«

Letbane-uvished: Voldsom frustration i Odder og Grenaa

Letbaneselskabet Aarhus Letbane I/S forestår anlæg, drift og vedligehold af Aarhus Letbane, og selskabet ejes af Aarhus Kommune og Region Midtjylland med hver 50 pct.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kan kvalitet passe på 7-trinsskalaen?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum Århus stud.scient.pol. ved Institut for Statskundskab, AU

Debat: Lort i Riis Skov

Hendrik Vilstrup, professor, Vestre skovvej 6e, Risskov
Der løber virkelig mange hunde og mennesker i skoven, og begge parter efterlader lort.

Debat: Dobbelt op på barsel

Susan Kronborg Nielsen, folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre, Skovbrynet 13, Skanderborg
Der skal være lige vilkår for barsel uanset køn.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her