Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Efter trafikdrab: Fartgrænsen sænkes i Universitetsparken

Vejene i Universitetsparken bliver cykelgader. Arkivfoto: Tobias Nørgaard Pedersen

Vejene i Universitetsparken får fra mandag en fartbegrænsning på 30 km/t, når de officielt bliver til en del af Aarhus’ såkaldte cykelgader.

Hensigten er at øge sikkerheden for den bløde trafik i parken og er en reaktion på to dødsulykker ved universitetet.

Den 29. august blev en 27-årig kvindelig studerende dræbt i en højresvingsulykke i krydset ved Nobelparken. Og i marts 2015 døde en 20-årig kvindelig cyklist af de kvæstelser, hun pådrog sig, efter hun var blevet ramt af en bil i Aarhus Universitetspark på Carl Holst-Knudsens Vej.

Det har foranlediget til en ekstra indsats omkring universitetet.

I december 2017 blev der i krydset mellem Vestre Ringgade og Randersvej malet en blå cykelstribe, ligesom fodgængere har fået længere tid med grønt i krydset. Der er også malet en blå cykelstribe i krydset mellem Katrinebjergvej og Langelandsgade.

Og nu er turen altså nået til Universitetsparken, der får en cykelgade som f.eks. Mejlgade er det.

Bilkørsel er stadig tilladt på vejene i parken, men bilisterne skal indordne sig efter cyklisterne og cyklisternes fart. Biler må også stadig parkere, men kun i afmærkede båse.

Aarhus Kommune sætter ifølge Aarhus Universitet de første cykelgadeskilte op ved universitetet mellem kl. 9 og 10 mandag og deler samtidig kaffe ud i krydset ved Karl Verners Vej.

Det er et samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Aarhus Kommune, der munder ud i de forskellige tiltag ved campus - samarbejdet fortsætter fremadrettet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Ny Porsche er næsten for perfekt

Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ny Porsche er næsten for perfekt
Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her