Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Efter trafikdrab: Fartgrænsen sænkes i Universitetsparken

Vejene i Universitetsparken bliver cykelgader. Arkivfoto: Tobias Nørgaard Pedersen

Vejene i Universitetsparken får fra mandag en fartbegrænsning på 30 km/t, når de officielt bliver til en del af Aarhus’ såkaldte cykelgader.

Hensigten er at øge sikkerheden for den bløde trafik i parken og er en reaktion på to dødsulykker ved universitetet.

Den 29. august blev en 27-årig kvindelig studerende dræbt i en højresvingsulykke i krydset ved Nobelparken. Og i marts 2015 døde en 20-årig kvindelig cyklist af de kvæstelser, hun pådrog sig, efter hun var blevet ramt af en bil i Aarhus Universitetspark på Carl Holst-Knudsens Vej.

Det har foranlediget til en ekstra indsats omkring universitetet.

I december 2017 blev der i krydset mellem Vestre Ringgade og Randersvej malet en blå cykelstribe, ligesom fodgængere har fået længere tid med grønt i krydset. Der er også malet en blå cykelstribe i krydset mellem Katrinebjergvej og Langelandsgade.

Og nu er turen altså nået til Universitetsparken, der får en cykelgade som f.eks. Mejlgade er det.

Bilkørsel er stadig tilladt på vejene i parken, men bilisterne skal indordne sig efter cyklisterne og cyklisternes fart. Biler må også stadig parkere, men kun i afmærkede båse.

Aarhus Kommune sætter ifølge Aarhus Universitet de første cykelgadeskilte op ved universitetet mellem kl. 9 og 10 mandag og deler samtidig kaffe ud i krydset ved Karl Verners Vej.

Det er et samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Aarhus Kommune, der munder ud i de forskellige tiltag ved campus - samarbejdet fortsætter fremadrettet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her