Aarhus

Efter trafikdrab: Fartgrænsen sænkes i Universitetsparken

Vejene i Universitetsparken bliver cykelgader. Arkivfoto: Tobias Nørgaard Pedersen

Vejene i Universitetsparken får fra mandag en fartbegrænsning på 30 km/t, når de officielt bliver til en del af Aarhus’ såkaldte cykelgader.

Hensigten er at øge sikkerheden for den bløde trafik i parken og er en reaktion på to dødsulykker ved universitetet.

Den 29. august blev en 27-årig kvindelig studerende dræbt i en højresvingsulykke i krydset ved Nobelparken. Og i marts 2015 døde en 20-årig kvindelig cyklist af de kvæstelser, hun pådrog sig, efter hun var blevet ramt af en bil i Aarhus Universitetspark på Carl Holst-Knudsens Vej.

Det har foranlediget til en ekstra indsats omkring universitetet.

I december 2017 blev der i krydset mellem Vestre Ringgade og Randersvej malet en blå cykelstribe, ligesom fodgængere har fået længere tid med grønt i krydset. Der er også malet en blå cykelstribe i krydset mellem Katrinebjergvej og Langelandsgade.

Og nu er turen altså nået til Universitetsparken, der får en cykelgade som f.eks. Mejlgade er det.

Bilkørsel er stadig tilladt på vejene i parken, men bilisterne skal indordne sig efter cyklisterne og cyklisternes fart. Biler må også stadig parkere, men kun i afmærkede båse.

Aarhus Kommune sætter ifølge Aarhus Universitet de første cykelgadeskilte op ved universitetet mellem kl. 9 og 10 mandag og deler samtidig kaffe ud i krydset ved Karl Verners Vej.

Det er et samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Aarhus Kommune, der munder ud i de forskellige tiltag ved campus - samarbejdet fortsætter fremadrettet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her