Aarhus

Århus Håndbolds sæson kan blive afgjort i de næste fem kampe

Mandag skal Århus Håndbold i kamp for første gang i næsten to måneder. En plads i slutspillet er det store mål, men det kræver sejre i de første kampe, siger Sebastian Henneberg.

Hvis ikke Sebastian Henneberg og Århus Håndbold får samlet en del point sammen i de kommende fem kampe, kan holdet møde muren i de sidste grundspilskampe, når topholdene er på programmet. Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen

Det er næsten to måneder siden, at Århus Håndbold spillede sin seneste ligakamp, men den lange vinterpause lakker mod enden, og mandag aften går det igen løs for aarhusianerne i landets bedste håndboldrække.

Det gør det, når Århus Håndbold på hjemmebane møder HC Midtjylland.

Det altoverskyggende mål for Århus Håndbold i denne sæson er at ende i top otte i ligaen, da det er de otte bedste hold, der senere på foråret skal spille slutspil og kæmpe om DM-titlen.

I sidste sæson endte Århus Håndbold som sorteper i det regnestykke, hvor en niendeplads sendte aarhusianerne på en tidlig sommerferie. Den oplevelse har Århus Håndbold-spilleren Sebastian Henneberg ikke glemt.

Jeg tror på, at når vi spiller bedst og rammer dagen, så kan vi slå langt de fleste hold, men de toppræstationer har vi bare ikke haft så mange af i år.
Sebastian Henneberg, Århus Håndbold

»Vi stod med følelsen sidste år, hvor vi efter grundspillet ikke var med i noget, og det vil vi for alt i verden undgå igen. Det er lavet lidt om i år, så man skal spille med i nedrykningsspillet, hvis man ender uden for top otte, men det er jo markant sjovere at være med i toppen,« siger Sebastian Henneberg.

Kampprogram giver pres

Udgangspunktet for Århus Håndbold med ni kampe tilbage af grundspillet er en syvendeplads, men der er kun to point ned til KIF Kolding København på niendepladsen.

Derfor er Sebastian Henneberg godt klar over, at der formentlig venter en forårssæson, hvor det kan ende med at blive et tæt kamp for at ende i top otte.

Samtidig kan Sebastian Henneberg ligesom alle andre også aflæse i kampprogrammet for de sidste ni kampe, at Århus Håndbold mangler at møde samtlige hold i top fem i ligaen. Fire af dem i de sidste fire kampe.

Århus Håndbolds forår:
  • 12.02: Århus Håndbold – HC Midtjylland
  • 16.02: Skjern Håndbold – Århus Håndbold
  • 20.02: Århus Håndbold – Ribe-Esbjerg HH
  • 27.02: Mors-Thy – Århus Håndbold
  • 07.03: Århus Håndbold – Skanderborg
  • 13.03: TTH Holstebro – Århus Håndbold
  • 17.03: GOG – Århus Håndbold
  • 21.03: Århus Håndbold – Aalborg Håndbold
  • 28.03: Bjerringbro-Silkeborg – Århus Håndbold

»De fem første kampe bliver helt vitale. Vi har et hårdt kampprogram sidst på foråret, det må vi erkende. Så de point, vi skal hente, har vi større mulighed for at hente i de første kampe. Det lægger ekstra pres på os i de kampe, hvor vi ikke møder top fem-holdene. Hvis vi skal ud at hente fire point eller lignende i de sidste kampe, bliver det svært. Så skal vi spille rigtig godt for at få point mod de hold. Jeg tror på, at når vi spiller bedst og rammer dagen, så kan vi slå langt de fleste hold, men de toppræstationer har vi bare ikke haft så mange af i år,« siger Sebastian Henneberg.

Fået ny stregspiller

Cheftræneren for Århus Håndbold, Erik Veje Rasmussen, føler, at holdet har forudsætningerne for at lykkes med den overordnede mission i sæsonen: at nå slutspillet.

Den lange vinterpause er især blevet brugt til at få bedre styr på forsvarsspillet, hvor Århus Håndbold også har hentet en ny nøglespiller ind på holdet.

Det er den norske stregspiller Besard Hakaj, som er kommet til fra netop HC Midtjylland, fordi klubben grundet økonomiske vanskeligheder har været nødt til at lade flere spillere gå i vinterpausen.

»Vi har hentet Besard Hakaj, fordi vi mener, at vi har brug for ham. Han er en tovejsspiller, som både er dygtig i forsvaret og i angrebet. Det betyder ikke, at de to andre stregspillere er ude, men det betyder, at vi ikke længere behøves at skifte ud mellem stregspillerne i forsvar og angreb. Så vi har brugt en del tid på at få ham integreret i vores forsvarsspil, og selvom han har været en del skadet i opstarten, synes jeg, at vi har fået ham godt på plads,« siger Erik Veje Rasmussen.

Den skal vindes

Første skridt på vejen mod en slutspilsplads er altså kampen mod HC Midtjylland mandag aften.

Midtjyderne har tyndet godt og grundigt ud i deres trup hen over vinterpausen, hvor løntunge spilleres afgang har sikret, at klubben har økonomien til at køre sæsonen færdig. Det betyder, at klubben spiller sæsonen færdig med de spillere, som er tilbage på holdet, og supplerer op med spillere fra klubbens 2. divisionshold.

Derfor er Sebastian Henneberg da også klar i mælet inden mandagens kamp, hvor de første to point i efteråret skal hentes hjem.

»Vi skal vinde mandag. Alt andet end en sejr mod HC Midtjylland er utilgiveligt. Vi ved ikke præcist, hvad de kommer med, men vi kan i hvert fald se, hvilke spillere de ikke længere har til rådighed. Vi er et bedre håndboldhold, end de er, så vi skal ganske enkelt vinde mandag,« siger Sebastian Henneberg.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her