Aarhus

Arrangør skærer igennem: Classic Race køres i år

Teknikrådmand Bünyamin Simsek vil »hurtigt« få lavet en tilladelse, så løbet kan gennemføres som planlagt den 25.-27. maj.

En miljømyndighedsafgørelse betød gult flag for Classic Race Aarhus. Men arrangør og rådmand slår nu fast, at løbet bliver kørt. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

En afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet omkring overtrædelse af støjgrænser ved Classic Race i Aarhus har skabt tvivl om, hvorvidt løbet gennemføres i år.

Men nu skærer arrangøren og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), igennem: Løbet bliver kørt som planlagt den 25.-27. maj på vejene omkring Mindeparken. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Classic Race Aarhus.

»Det har været fremme i medierne, at vores løb er aflyst, men lad mig slå fast med syvtømmersøm, at Classic Race Aarhus bliver gennemført,« siger direktøren for Classic Race Aarhus, Mike Legarth, i pressemeddelelsen.

Løbet er et enestående arrangement, som vi i Aarhus skal være stolte af, og som skal afvikles.
Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune

»Det handler ikke om, hvorvidt der skal køres Classic Race Aarhus, men hvordan der skal køres Classic Race Aarhus. Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse vedrører udelukkende nogle mangler omkring de tidligere støjregler, ikke om løbets gennemførelse. Aarhus Kommune er i gang med at udforme de fremtidige støjregler for løbet – støjregler, som vi naturligvis vil følge til punkt og prikke,« tilføjer han.

Balladen om løbets gennemførelse begyndte i forrige uge, da Miljø- og Fødevareklagenævnet ophævede Aarhus Kommunes afgørelse fra 2016, der giver Classic Race Aarhus Fond lov til at gennemføre den tre dage lange racefestival hvert år i perioden 2017-2022.

Ommer i Aarhus: Tilladelse til Classic Race er røget i svinget

Nævnet slog fast, at Aarhus Kommune har behandlet Classic Race Aarhus Fonds ansøgning på et forkert grundlag. Kommunen har behandlet racerløbet som en fritidsaktivitet, men arrangøren skulle ifølge Miljø- og Fødevareklagenævnet have været betragtet som en erhvervsvirksomhed. Nævnet bad derfor bedt forvaltningen om at gøre arbejdet om.

Blandt andre SF og Enhedslisten i Aarhus Byråd argumenterede med nævnets afgørelse i hånden for, at løbet burde aflyses.

Løbet er kørt: SF og EL i Aarhus vil aflyse Classic Race

Rådmand Bünyamin Simsek bekræfter, at man fra kommunens side vil bidrage til at sikre eventens gennemførelse.

»Jeg vil som rådmand lægge mig i selen for, at forvaltningen arbejder hurtigt med at udforme en myndighedstilladelse til Classic Race Aarhus. Løbet er et enestående arrangement, som vi i Aarhus skal være stolte af, og som skal afvikles,« siger han ifølge pressemeddelelsen.

JP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Stærke kvinder stråler og dominerer filmfest i Berlin

Komplekse, kvindelige hovedkarakterer har i mange år været savnet på film. I år præger de Berlin Film Festival, og i en remake af Susanne Biers "Efter brylluppet" skal Mads Mikkelsen og Rolf Lassgård erstattes af Julianne Moore og Diane Kruger.

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Nummer 2: Klassens smukkeste SUV satser på høj komfort
Volvo XC60 er på mange områder en imponerende fin konstruktion, hvor komfort og sikkerhed er i højsædet. Samtidig er designet så vellykket, at det næppe kan gøres bedre. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stærke kvinder stråler og dominerer filmfest i Berlin
Komplekse, kvindelige hovedkarakterer har i mange år været savnet på film. I år præger de Berlin Film Festival, og i en remake af Susanne Biers "Efter brylluppet" skal Mads Mikkelsen og Rolf Lassgård erstattes af Julianne Moore og Diane Kruger. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her