Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Arrangør skærer igennem: Classic Race køres i år

Teknikrådmand Bünyamin Simsek vil »hurtigt« få lavet en tilladelse, så løbet kan gennemføres som planlagt den 25.-27. maj.

En miljømyndighedsafgørelse betød gult flag for Classic Race Aarhus. Men arrangør og rådmand slår nu fast, at løbet bliver kørt. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

En afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet omkring overtrædelse af støjgrænser ved Classic Race i Aarhus har skabt tvivl om, hvorvidt løbet gennemføres i år.

Men nu skærer arrangøren og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), igennem: Løbet bliver kørt som planlagt den 25.-27. maj på vejene omkring Mindeparken. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Classic Race Aarhus.

»Det har været fremme i medierne, at vores løb er aflyst, men lad mig slå fast med syvtømmersøm, at Classic Race Aarhus bliver gennemført,« siger direktøren for Classic Race Aarhus, Mike Legarth, i pressemeddelelsen.

Løbet er et enestående arrangement, som vi i Aarhus skal være stolte af, og som skal afvikles.
Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune

»Det handler ikke om, hvorvidt der skal køres Classic Race Aarhus, men hvordan der skal køres Classic Race Aarhus. Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse vedrører udelukkende nogle mangler omkring de tidligere støjregler, ikke om løbets gennemførelse. Aarhus Kommune er i gang med at udforme de fremtidige støjregler for løbet – støjregler, som vi naturligvis vil følge til punkt og prikke,« tilføjer han.

Balladen om løbets gennemførelse begyndte i forrige uge, da Miljø- og Fødevareklagenævnet ophævede Aarhus Kommunes afgørelse fra 2016, der giver Classic Race Aarhus Fond lov til at gennemføre den tre dage lange racefestival hvert år i perioden 2017-2022.

Ommer i Aarhus: Tilladelse til Classic Race er røget i svinget

Nævnet slog fast, at Aarhus Kommune har behandlet Classic Race Aarhus Fonds ansøgning på et forkert grundlag. Kommunen har behandlet racerløbet som en fritidsaktivitet, men arrangøren skulle ifølge Miljø- og Fødevareklagenævnet have været betragtet som en erhvervsvirksomhed. Nævnet bad derfor bedt forvaltningen om at gøre arbejdet om.

Blandt andre SF og Enhedslisten i Aarhus Byråd argumenterede med nævnets afgørelse i hånden for, at løbet burde aflyses.

SF og EL i Aarhus vil aflyse Classic Race

Rådmand Bünyamin Simsek bekræfter, at man fra kommunens side vil bidrage til at sikre eventens gennemførelse.

»Jeg vil som rådmand lægge mig i selen for, at forvaltningen arbejder hurtigt med at udforme en myndighedstilladelse til Classic Race Aarhus. Løbet er et enestående arrangement, som vi i Aarhus skal være stolte af, og som skal afvikles,« siger han ifølge pressemeddelelsen.

JP
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kan kvalitet passe på 7-trinsskalaen?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum Århus stud.scient.pol. ved Institut for Statskundskab, AU

Debat: Lort i Riis Skov

Hendrik Vilstrup, professor, Vestre skovvej 6e, Risskov
Der løber virkelig mange hunde og mennesker i skoven, og begge parter efterlader lort.

Debat: Dobbelt op på barsel

Susan Kronborg Nielsen, folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre, Skovbrynet 13, Skanderborg
Der skal være lige vilkår for barsel uanset køn.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her