Aarhus

53-årig dømt for bombetrusler mod konsulat i Aarhus

En 53-årig mand blev fredag i Retten i Aarhus idømt en behandlingsdom for bombetrusler mod det spanske konsulat i Risskov i oktober sidste år.

Foto: Benjamin Nørskov

Den 53-årige mødte den 30. oktober ved middagstid op på det spanske konsulat på Østre Skovvej i Risskov. Han havde en kasse med, som han fortalte indeholdt en bombe. Han truede med at få den til at gå af, hvis han ikke fik en særlig sten, som han mente, konsulatet havde.

Manden ringede også til politiet og fortalte, at der var en bombe på konsulatet. Til sidst ringede han til Jyllands-Posten og gav samme besked.

Manden cyklede dog af sted fra konsulatet med ”bombekassen” på bagagebæreren, og her blev han råbt an af flere betjente. Da han ikke reagerede, affyrede betjentene tre-fire varselsskud, inden de fik anholdt manden.

Kassen blev åbnet af bomberyddere, men det viste sig, at der ikke var nogen bombe i den.

Ud over bombetruslerne blev den 53-årige også dømt for at have forårsaget omfattende udrykning af politiet efter §135.

Den 53-årige ankede dommen.

mony
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Epilepsi-medicin skader muligvis børns mentale udvikling
Børn af kvinder, der har taget det antiepileptiske lægemiddel valproat under graviditeten, klarer sig dårligere i skolen, viser en ny undersøgelse af knap 500.000 danske børn. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her