Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

53-årig dømt for bombetrusler mod konsulat i Aarhus

En 53-årig mand blev fredag i Retten i Aarhus idømt en behandlingsdom for bombetrusler mod det spanske konsulat i Risskov i oktober sidste år.

Foto: Benjamin Nørskov

Den 53-årige mødte den 30. oktober ved middagstid op på det spanske konsulat på Østre Skovvej i Risskov. Han havde en kasse med, som han fortalte indeholdt en bombe. Han truede med at få den til at gå af, hvis han ikke fik en særlig sten, som han mente, konsulatet havde.

Manden ringede også til politiet og fortalte, at der var en bombe på konsulatet. Til sidst ringede han til Jyllands-Posten og gav samme besked.

Manden cyklede dog af sted fra konsulatet med ”bombekassen” på bagagebæreren, og her blev han råbt an af flere betjente. Da han ikke reagerede, affyrede betjentene tre-fire varselsskud, inden de fik anholdt manden.

Kassen blev åbnet af bomberyddere, men det viste sig, at der ikke var nogen bombe i den.

Ud over bombetruslerne blev den 53-årige også dømt for at have forårsaget omfattende udrykning af politiet efter §135.

Den 53-årige ankede dommen.

mony
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Viden
Forskere: Nyopdaget asteroide er "flyttet" hertil fra fremmed solsystem
Ved hjælp af en computersimulering viser to forskere, at en ny 'immigrant' i vores Solsystem, asteroiden 2015 BZ509, kom fra et andet stjernesystem tidligt i Solsystemets historie. Men en dansk astrofysiker er skeptisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her