Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Det sker i uge 7 i Østjylland

Vi har samlet et overblik over nogle af begivenhederne i uge 7.

Uge 7: Mandag den 12. til søndag den 18. februar

Mandag den 12. februar

I runde 20 i Superligaen mødes Hobro IK og AGF i dag. Kampen spilles klokken 19.00 på DS Arena i Hobro. Det er første runde i Superligaen efter vinterpausen.

Tirsdag den 13. februar

Retten i Aarhus behandler i dag en sag mod en 33-årig mand, der er anklaget for i juni 2017 at have bortført en fireårig pige fra Børnehuse på Snogebæksvej i Aarhus V. Manden er anklaget for voldtægt, da han ifølge anklageskriftet krænkede pigen seksuelt. Anklagemyndigheden vil have manden dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Sagen begyndte 5. februar og fortsætter 16. og 19. februar.

Pandekagedagen der er en gammel, kristen tradition holdes i dag verden over. I gamle dage skulle kristne faste i 40 dage op til påsken. I den periode måtte man hverken spise søde sager, æg, hvidt mel eller mælk. Derfor skulle disse råvarer spises op. Dagen er også kendt som Hvide Tirsdag og falder i øvrigt sammen med Fede Tirsdag – bedre kendt som Mardi Gras.

Onsdag den 14. februar

Valentinsdag markeres i dag i hele verden. Dagen fejres som kærlighedens dag.

Hanne Toft, sekretær, Harlev J, fylder 70 år.

Torsdag den 15. februar

Retten i Aarhus afsiger klokken 12 dom i en sag, hvor to mænd er anklaget for i alt 45 tricktyverier mod supermarkeder i Kerteminde, Aalborg, Horsens, Randers, Roskilde og andre steder.

To mænd anklages for 44 tricktyverier i butikker landet over

Fredag den 16. februar

Carsten Skakkebæk, direktør, Lystrup, fylder 60 år.

Lørdag den 17. februar

Christian Brahe Pedersen, professor (Aarhus Universitet indtil 2001), dr.med., Højbjerg, fylder 80 år.

Søndag den 18. februar

Lars E. Brath, udviklingschef, Højbjerg, fylder 70 år.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her