Aarhus

Rådmand tager forbehold for skraldeplan

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, valgte på mandagens møde i magistraten at tage forbehold for ny plan om organisk affald. Byrådsgruppen skal diskutere sagen indbyrdes, forklarer han.

På mandagens møde i magistraten blev en ny investeringsplan godkendt. Et markant punkt i planen drejede sig her om den nye skraldeplan omkring organisk affald.

Her anslås det, at kommunen skal bruge 30 mio. kr på nye affaldsbeholdere og 5 mio. kr på ombygning af nye containere, hvis forslaget om sortering af madaffald går igennem.

Det var dog ikke alle på magistratmødet, der godkendte beslutningen uden videre. Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, tog forbehold med henblik på at diskutere sagen grundigere i Venstres byrådsgruppe.

»Det er en stor sag, som kommer til at have vidtrækkende konsekvenser for mange borgere i Aarhus Kommune. Der er mange fornuftige investeringsemner i planen, og så er der ting, som jeg ikke vil tage stilling til, før vi har drøftet det i byrådsgruppen. Det er en meget kompleks sag,« forklarede han tirsdag.

Investeringsplanen vil ifølge Bünyamin Simsek blive diskuteret på byrådsmødet d. 28. februar.

»Jeg vil gerne komme mere konkret ind på sagen, når vi kommer tættere på en beslutning i byrådet. Planen er lagt ud efter magistratens anbefaling, så det giver en retning om, at der er et flertal for den i byrådet. At jeg tager forbehold betyder ikke nødvendigvis, at jeg er uenig i beslutningen,« siger han.

Investeringsplanen er sat i værk af den forhenværende teknik- og miljørådmand Kistian Würtz (S) og omhandler bl.a. planen for affald og genbrug i 2018-2027. Her er fokus på mere genanvendelse af organisk affald i højsædet.

Affaldssortering: Flere spande på vej

På halvandet år er antallet af kommuner, hvor borgerne sorterer det organiske affald, steget med 40 pct. I 31 kommuner på landsplan sorterer borgerne deres madaffald og sender det til genanvendelse.

Ifølge Aarhus Kommunes hjemmeside skal de kommunale målsætninger om skrald i Aarhus Kommune leve op til de landspolitiske målsætninger, der lyder på, at 50 pct. af husholdningsaffaldet skal genanvendes i 2022. Det vurderes her, at genanvendelsen af organisk affald er nødvendig for at opnå denne målsætning.

I dag er genanvendelsesprocenten i Aarhus Kommune på 30 pct.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Bilister giver politikerne fingeren
Vi kører mere og mere i bil og mindre og mindre kollektivt – stik mod politikernes forsøg på at genopdrage bilisterne.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Stærke kvinder stråler og dominerer filmfest i Berlin

Komplekse, kvindelige hovedkarakterer har i mange år været savnet på film. I år præger de Berlin Film Festival, og i en remake af Susanne Biers "Efter brylluppet" skal Mads Mikkelsen og Rolf Lassgård erstattes af Julianne Moore og Diane Kruger.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Testvinderen: Audi leverer det bedste kompromis
Audi Q5 er teknisk set et mesterværk og på mange måder klassens bedste bil, fordi den tilbyder det bedste kompromis. Prisen løber dog hurtigt op, for ekstraudstyret er dyrt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her