Aarhus

Rådmands-tæsk til kommende plan for mobilitet

Mobilitetsplanen lægger op til at bruge 25 mio. kr. til omdannelse af Vesterbro Torv, 5 mio. kr. til sikring mod terror og 20 mio. kr. til cykelsikkerhed og mere grønt.

Bünyamin Simsek (V) mener, at mere letbane i midtbyen vil skabe en prop i trafikken. Foto: Anita Graversen

Planen, som de kommende 10 år skal forbedre mobiliteten i Aarhus, vil få tilstandende på de aarhusianske gader til at gå fra slemt til værre.

Det mener den nye rådmand for Teknik og Miljø, venstremanden Bünyamin Simsek, som de næste fire år skal stå for at føre mobilitetsplanen ud i livet.

»I planen er der taget højde for skinnebåret letbanetrafik i hjertet af Aarhus, det er Venstre og jeg helt uenige i. Mobilitetsplan er et ret flot navn til en plan, der vil sætte prop i midtbyen. Det vil gå fra slemt til kaotiske tilstande, såfremt man gennemfører planen, der indebærer at indsnævre Silkeborgvej, ombygge Vesterbro Torv og skabe flere ensrettede gader i midtbyen,« sagde han.

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal afløse den eksisterende Trafikplan fra 2005. I planen er der lagt op til at bruge 50 mio. kr. på fire konkrete projekter:

25 mio. kr. til en omdannelse af Vesterbro Torv til et torveareal med mulighed for byliv og bedre forhold for fodgængere, cyklister og buspassagerer.

5 mio. kr. til permanente sikringer mod terrorangreb i midtbyen.

10 mio. kr. til at omdanne gaderum i boligområder med henblik på at sænke hastigheden, reducere gennemkørende trafik og skabe mere plads til grønt.

10 mio. kr. til en omdannelse af Frederiks Allé fra Frederiksbjerg Torv til Frederiksbroen for at forbedre sikkerheden og fremkommeligheden.

Udvidelsen af Filmbyen og JP-byggeri kan begynde

R, SF og AL roste mobilitetsplanen for at lægge vægt på at skabe bedre forhold for cyklister og fodgængere i midtbyen.

»Det er dejligt, at der er en klar prioritering af, hvilke trafikanter, vi ønsker. De gående og cyklister. Vi skal øge hastigheden for gående og cyklister ved at skabe de rigtige forbindelser i byen,« sagde Jan Ravn Christensen (SF).

Sagen blev sendt til behandling i teknisk udvalg.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Nummer 2: Klassens smukkeste SUV satser på høj komfort
Volvo XC60 er på mange områder en imponerende fin konstruktion, hvor komfort og sikkerhed er i højsædet. Samtidig er designet så vellykket, at det næppe kan gøres bedre. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her