Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Rådmands-tæsk til kommende plan for mobilitet

Mobilitetsplanen lægger op til at bruge 25 mio. kr. til omdannelse af Vesterbro Torv, 5 mio. kr. til sikring mod terror og 20 mio. kr. til cykelsikkerhed og mere grønt.

Bünyamin Simsek (V) mener, at mere letbane i midtbyen vil skabe en prop i trafikken. Foto: Anita Graversen

Planen, som de kommende 10 år skal forbedre mobiliteten i Aarhus, vil få tilstandende på de aarhusianske gader til at gå fra slemt til værre.

Det mener den nye rådmand for Teknik og Miljø, venstremanden Bünyamin Simsek, som de næste fire år skal stå for at føre mobilitetsplanen ud i livet.

»I planen er der taget højde for skinnebåret letbanetrafik i hjertet af Aarhus, det er Venstre og jeg helt uenige i. Mobilitetsplan er et ret flot navn til en plan, der vil sætte prop i midtbyen. Det vil gå fra slemt til kaotiske tilstande, såfremt man gennemfører planen, der indebærer at indsnævre Silkeborgvej, ombygge Vesterbro Torv og skabe flere ensrettede gader i midtbyen,« sagde han.

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal afløse den eksisterende Trafikplan fra 2005. I planen er der lagt op til at bruge 50 mio. kr. på fire konkrete projekter:

25 mio. kr. til en omdannelse af Vesterbro Torv til et torveareal med mulighed for byliv og bedre forhold for fodgængere, cyklister og buspassagerer.

5 mio. kr. til permanente sikringer mod terrorangreb i midtbyen.

10 mio. kr. til at omdanne gaderum i boligområder med henblik på at sænke hastigheden, reducere gennemkørende trafik og skabe mere plads til grønt.

10 mio. kr. til en omdannelse af Frederiks Allé fra Frederiksbjerg Torv til Frederiksbroen for at forbedre sikkerheden og fremkommeligheden.

Udvidelsen af Filmbyen og JP-byggeri kan begynde

R, SF og AL roste mobilitetsplanen for at lægge vægt på at skabe bedre forhold for cyklister og fodgængere i midtbyen.

»Det er dejligt, at der er en klar prioritering af, hvilke trafikanter, vi ønsker. De gående og cyklister. Vi skal øge hastigheden for gående og cyklister ved at skabe de rigtige forbindelser i byen,« sagde Jan Ravn Christensen (SF).

Sagen blev sendt til behandling i teknisk udvalg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.

Ny Porsche er næsten for perfekt

Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her