Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Udvidelsen af Filmbyen og JP-byggeri kan begynde

Onsdag vedtog byrådet den lokalplan, som giver mulighed for 4.300 kvm mere filmby og Jyllands-Postens nye domicil. V, LA og DF kritiserede et reduceret antal p-pladser i planen.

Filmby Aarhus kan nu tage fat på en planlagt udvidelse til en pris på 75,5 mio. kr.

Aarhus Byråd vedtog onsdag en lokalplan, der gør det muligt for filmbyen at bygge en mere end 4.300 kvm stor bygning samt et erhvervsdomicil, som skal huse Jyllands-Posten nye hovedsæde.

Venstre, DF og LA tiltrådte lokalplanen med forbehold for, at der i lokalplanen er givet godkendelse til at reducere antallet af p-pladser i forhold til kommunens normale norm for erhvervsbyggeri.

»Det er tankevækkende, at når der kommer en bygherrer, der vil spare på p-pladser, så bakker byrådet op. Kommunens parkeringsnorm er ikke grebet ud af blå luft, men ud fra hvor stort parkeringsbehov, der er per medarbejder. Den her plan vil resultere i, at bilister vil cirkulere i rundt boligkvarterer. Det er ikke hensigtsmæssig,« sagde Venstres Heidi Bank.

Der er taget hensyn

Både SF og S var tilfredse med lokalplanen.

»En ting er hensynet til, at der til alle tider er p-pladser, noget andet er at tage hensyn til vores by, som folk skal bo i. Vi tager stilling til antallet af p-pladser i hver lokalplan. I denne plan er det hensigtsmæssigt at reducere antallet,« sagde Jan Ravn Christensen (SF) og blev bakket op af Louise Lindskrog (S):

»Det er normal procedure, at man tager stilling til behovet for p-pladser i konkrete sager. Der er lyttet til de konkrete behov, og den er landet et godt sted.«

Et regionalt kraftcenter

Med sin nye bygning ønsker Filmbyen at blive et kraftcenter for den digitale og visuelle industri i Region Midtjylland.

Filmbyen lægger allerede hus til nogle af Danmarks største og mest succesfulde film- og medieproducenter som bl.a. M2 Film og Metronome Productions.

Med den nye bygning skal de succesfulde virksomheder ligge side om side med uddannelser som Kaospiloterne og Aarhus Filmværksted samt nystartede iværksættere.

Rådmands-tæsk til kommende plan for mobilitet

Udvidelsen af Filmbyen sker i samarbejde med Aarhus Kommune, og formålet er ikke at tjene penge. Lejeindtægterne og et potentielt overskud går til et innovativt tiltag ved navn Ideas Lab, hvor man understøtter udviklingen af unge talenter i den kreative branche.

Filmbyens nye bygning og Jyllands-Postens nye domicil forventes at stå klar i 2019.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her