Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Udvidelsen af Filmbyen og JP-byggeri kan begynde

Onsdag vedtog byrådet den lokalplan, som giver mulighed for 4.300 kvm mere filmby og Jyllands-Postens nye domicil. V, LA og DF kritiserede et reduceret antal p-pladser i planen.

Filmby Aarhus kan nu tage fat på en planlagt udvidelse til en pris på 75,5 mio. kr.

Aarhus Byråd vedtog onsdag en lokalplan, der gør det muligt for filmbyen at bygge en mere end 4.300 kvm stor bygning samt et erhvervsdomicil, som skal huse Jyllands-Posten nye hovedsæde.

Venstre, DF og LA tiltrådte lokalplanen med forbehold for, at der i lokalplanen er givet godkendelse til at reducere antallet af p-pladser i forhold til kommunens normale norm for erhvervsbyggeri.

»Det er tankevækkende, at når der kommer en bygherrer, der vil spare på p-pladser, så bakker byrådet op. Kommunens parkeringsnorm er ikke grebet ud af blå luft, men ud fra hvor stort parkeringsbehov, der er per medarbejder. Den her plan vil resultere i, at bilister vil cirkulere i rundt boligkvarterer. Det er ikke hensigtsmæssig,« sagde Venstres Heidi Bank.

Der er taget hensyn

Både SF og S var tilfredse med lokalplanen.

»En ting er hensynet til, at der til alle tider er p-pladser, noget andet er at tage hensyn til vores by, som folk skal bo i. Vi tager stilling til antallet af p-pladser i hver lokalplan. I denne plan er det hensigtsmæssigt at reducere antallet,« sagde Jan Ravn Christensen (SF) og blev bakket op af Louise Lindskrog (S):

»Det er normal procedure, at man tager stilling til behovet for p-pladser i konkrete sager. Der er lyttet til de konkrete behov, og den er landet et godt sted.«

Et regionalt kraftcenter

Med sin nye bygning ønsker Filmbyen at blive et kraftcenter for den digitale og visuelle industri i Region Midtjylland.

Filmbyen lægger allerede hus til nogle af Danmarks største og mest succesfulde film- og medieproducenter som bl.a. M2 Film og Metronome Productions.

Med den nye bygning skal de succesfulde virksomheder ligge side om side med uddannelser som Kaospiloterne og Aarhus Filmværksted samt nystartede iværksættere.

Rådmands-tæsk til kommende plan for mobilitet

Udvidelsen af Filmbyen sker i samarbejde med Aarhus Kommune, og formålet er ikke at tjene penge. Lejeindtægterne og et potentielt overskud går til et innovativt tiltag ved navn Ideas Lab, hvor man understøtter udviklingen af unge talenter i den kreative branche.

Filmbyens nye bygning og Jyllands-Postens nye domicil forventes at stå klar i 2019.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her