Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Lyskunst er klar til cyklister på Brabrandstien

Torsdag indvies en lysinstallation ved De Tre Broer på Brabrandstien. Installationen skal minde aarhusianerne om kulturhovedstadsåret.

Lysinstallationen Dobbelt fokus er et af to vinderprojekter i en konkurrence lavet af Lys på Aarhus. Foto: Aarhus Kommune.

Når cyklister og fodgængere kommer De Tre Broer på Brabrandstien vil de fremover blive mødt af en lysinstallation, der skal gøre turen langs stien mere spændende.

Lysinstallation, skabt af Jakob Oredsson, bliver indviet torsdag og består af to cirkulære elementer placeret i hver ende af cykelbroen.

»Jakob Oredssons værk ”Dobbelt fokus” er et stærkt koncept, der elegant forener lys, kunst og natur og giver aarhusianerne en oplevelse på deres vej igennem området. De Tre Broer er et helt særligt sted, hvor byen møder naturen, og det kræver et helt særligt stykke kunst. Det mener vi bestemt, at vi har fået med dette værk,« siger stadsarkitekt i Aarhus Kommune, Stephen Willacy.

Installationen er den ene af to vinderprojekter i en konkurrence, som Lys på Aarhus satte i gang under kulturhovedstadsåret. Ønsket er ifølge Aarhus Kommune, at værkerne bliver en vigtig del af den fremtidige oplevelse ved Aarhus Å og et minde om kulturhovedstadsåret.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her