Aarhus

Boom i nye østjyske virksomheder

Væksten i nystartede virksomheder er på sit højeste siden 2013.

Antallet af nystartede virksomheder i Aarhus og Østjylland er fordoblet siden 2013. Arkivfoto: Klaus Gottfredsen

Antallet af nyetablerede østjyske virksomheder er steget markant siden 2013, viser en opgørelse fra analysevirksomheden Experian. I 2013 blev der registreret 2.910 nye virksomheder i Østjylland. Fem år senere – i 2017 – var antallet af nyetablerede virksomheder fordoblet til 5.773 – svarende til i gennemsnit 15 nye virksomheder om dagen.

Ifølge Dansk Erhverv er 2017 dermed blevet et rekordår, der også slår den seneste top i 2007.

»Det positive er, at så mange nye har fået mod på at afprøve en forretningsmodel,« siger økonom Jonas Meyer, Dansk Erhverv, som fremhæver de aktuelt gode vilkår for folk, som gerne vil have deres eget cvr-nummer.

Adgang til kapital

»Der har efterhånden været et økonomisk opsving i nogle år. Det har skabt et godt økonomisk grundlag i form af øget friværdi eller aktiegevinster, som kan bruges som opstartskapital, og der er også bedre afsætningsmuligheder,« forklarer økonomen.

Det vidner alt sammen om, at der er reel bund i det økonomiske opsving, at iværksættere med tillid til fremtiden kaster sig ud i nye projekter.
Terje Vammen Formand for Erhverv Aarhus

Ifølge den lokale erhvervsorganisation Erhverv Aarhus har den øgede iværksættertrang resulteret i en voksende efterspørgsel på medarbejdere og erhvervslokaler.

Opsving med bund i

»Det vidner alt sammen om, at der er reel bund i det økonomiske opsving, at iværksættere med tillid til fremtiden kaster sig ud i nye projekter. Hvis de nystartede virksomheder kan vokse og skabe nye produkter og arbejdspladser, bidrager det naturligvis positivt til en dansk økonomi i bedre form end længe,« siger formand Terje Vammen.

Væksten lægger også pres på forskerparken Incuba med afdelinger i Skejby, IT-byen Katrinebjerg og Navitas.

»De innovative virksomheder, som vi har flest af, vokser og tager nye medarbejdere ind hver den første, og vi er helt oppe og ringe på udlejningen her, fordi vi skal skaffe storrum til dem. Der er også nogle, som vokser helt ud af rammen og må finde andre steder at bo,« fortæller direktør Arne Vesterdal.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Stærke kvinder stråler og dominerer filmfest i Berlin

Komplekse, kvindelige hovedkarakterer har i mange år været savnet på film. I år præger de Berlin Film Festival, og i en remake af Susanne Biers "Efter brylluppet" skal Mads Mikkelsen og Rolf Lassgård erstattes af Julianne Moore og Diane Kruger.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Nummer 2: Klassens smukkeste SUV satser på høj komfort
Volvo XC60 er på mange områder en imponerende fin konstruktion, hvor komfort og sikkerhed er i højsædet. Samtidig er designet så vellykket, at det næppe kan gøres bedre. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stærke kvinder stråler og dominerer filmfest i Berlin
Komplekse, kvindelige hovedkarakterer har i mange år været savnet på film. I år præger de Berlin Film Festival, og i en remake af Susanne Biers "Efter brylluppet" skal Mads Mikkelsen og Rolf Lassgård erstattes af Julianne Moore og Diane Kruger. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her