Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Boom i nye østjyske virksomheder

Væksten i nystartede virksomheder er på sit højeste siden 2013.

Antallet af nystartede virksomheder i Aarhus og Østjylland er fordoblet siden 2013. Arkivfoto: Klaus Gottfredsen

Antallet af nyetablerede østjyske virksomheder er steget markant siden 2013, viser en opgørelse fra analysevirksomheden Experian. I 2013 blev der registreret 2.910 nye virksomheder i Østjylland. Fem år senere – i 2017 – var antallet af nyetablerede virksomheder fordoblet til 5.773 – svarende til i gennemsnit 15 nye virksomheder om dagen.

Ifølge Dansk Erhverv er 2017 dermed blevet et rekordår, der også slår den seneste top i 2007.

»Det positive er, at så mange nye har fået mod på at afprøve en forretningsmodel,« siger økonom Jonas Meyer, Dansk Erhverv, som fremhæver de aktuelt gode vilkår for folk, som gerne vil have deres eget cvr-nummer.

Adgang til kapital

»Der har efterhånden været et økonomisk opsving i nogle år. Det har skabt et godt økonomisk grundlag i form af øget friværdi eller aktiegevinster, som kan bruges som opstartskapital, og der er også bedre afsætningsmuligheder,« forklarer økonomen.

Det vidner alt sammen om, at der er reel bund i det økonomiske opsving, at iværksættere med tillid til fremtiden kaster sig ud i nye projekter.
Terje Vammen Formand for Erhverv Aarhus

Ifølge den lokale erhvervsorganisation Erhverv Aarhus har den øgede iværksættertrang resulteret i en voksende efterspørgsel på medarbejdere og erhvervslokaler.

Opsving med bund i

»Det vidner alt sammen om, at der er reel bund i det økonomiske opsving, at iværksættere med tillid til fremtiden kaster sig ud i nye projekter. Hvis de nystartede virksomheder kan vokse og skabe nye produkter og arbejdspladser, bidrager det naturligvis positivt til en dansk økonomi i bedre form end længe,« siger formand Terje Vammen.

Væksten lægger også pres på forskerparken Incuba med afdelinger i Skejby, IT-byen Katrinebjerg og Navitas.

»De innovative virksomheder, som vi har flest af, vokser og tager nye medarbejdere ind hver den første, og vi er helt oppe og ringe på udlejningen her, fordi vi skal skaffe storrum til dem. Der er også nogle, som vokser helt ud af rammen og må finde andre steder at bo,« fortæller direktør Arne Vesterdal.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her