Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Fem arkitekter giver et bud på en ny port til Den Gamle By

I juni kan man se, hvad arkitekterne forestiller sig, og porten kan formentlig åbnes i 2021.

Den indtegnede blå firkant på luftfotoet af Den Gamle By viser, hvor den nye indgang kommer til at ligge. Foto: Den Gamle By

Fem arkitektfirmaer er nu inviteret til at give deres bud på, hvordan en ny hovedindgang til Den Gamle By for enden af Botanisk Have ned mod Ceres-krydset kan tage sig ud.

Det er Aart Architects, der bl.a. holder til på Aarhus Ø, Cubo Arkitekter, der har kontor i Frederiksgade, Maali & Lalanda fra Frederiksberg, Dorte Mandrup fra København – som har tegnet udkigstårnet på Aarhus Ø – samt den norske tegnestue Snøhetta.

Et længe næret ønske

Resultatet af arkitektkonkurrencen vil blive præsenteret ved udgangen af juni, og i Den Gamle By håber man, at den officielle åbning vil ske i 2021.

Det er et længe næret ønske, der nu snart vil gå i opfyldelse.
Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør Den Gamle By

»Det er et længe næret ønske, der nu snart vil gå i opfyldelse,« siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn i en pressemeddelelse.

Det har ganske rigtigt været en omstændelig affære at få realiteter bag ønsket om en ny hovedindgang.

En kæp i hjulet

Senest kom der en kæp i hjulet, da Botanisk Have i november blev erklæret fredet, efter at Fredningsnævnet valgte at følge en indstilling fra Danmarks Naturfredningsforening.

Fredningen gav dog mulighed for, at museet kunne bygge en ny indgang, mens det til gengæld må imødese, at det ikke kommer til at bygge ud over det område, det har nu.

Den Gamle By

Ny indgang

Disse fem arkitekter skal give deres bud på en ny indgang til Den Gamle By.

I juni skal de vise deres forslag. Byggeriet forventes færdigt i 2021.

  • Aart Architects, Aarhus
  • Cubo Arkitekter, Aarhus
  • Maali & Lalanda, Frederiksberg
  • Dorte Mandrup, København
  • Snøhetta, Oslo, Norge

Museet mener, at den nye hovedindgang vil binde Den Gamle By bedre sammen med Aarhus og koble museet på det markante kulturstrøg fra Musikhuset og Aros over Godsbanen til Den Gamle By og videre til Væksthusene i Botanisk Have.

Lettere for gangbesværede

Desuden vil det betyde, at gangbesværede meget lettere vil kunne komme ind i på museet, når de ikke skal begynde turen med at komme ned ad de mange toppede brosten.

Det vil også være nærliggende for museets gæster at sætte bilen i parkeringskældre under Ceres Byen og Scandinavian Center.

Der er brug for både p-pladser og bedre plads til at komme ind på museet.

Den Gamle By satte besøgsrekord i 2017

I 2017 købte i alt 571.167 gæster billet – en stigning, der kom i kulturhovedstadsåret oven på en femårig periode med et besøgstal omkring en halv million gæster om året.

Pengene til det nye indgangsparti er på plads. De er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her