Aarhus

Fem arkitekter giver et bud på en ny port til Den Gamle By

I juni kan man se, hvad arkitekterne forestiller sig, og porten kan formentlig åbnes i 2021.

Den indtegnede blå firkant på luftfotoet af Den Gamle By viser, hvor den nye indgang kommer til at ligge. Foto: Den Gamle By

Fem arkitektfirmaer er nu inviteret til at give deres bud på, hvordan en ny hovedindgang til Den Gamle By for enden af Botanisk Have ned mod Ceres-krydset kan tage sig ud.

Det er Aart Architects, der bl.a. holder til på Aarhus Ø, Cubo Arkitekter, der har kontor i Frederiksgade, Maali & Lalanda fra Frederiksberg, Dorte Mandrup fra København – som har tegnet udkigstårnet på Aarhus Ø – samt den norske tegnestue Snøhetta.

Et længe næret ønske

Resultatet af arkitektkonkurrencen vil blive præsenteret ved udgangen af juni, og i Den Gamle By håber man, at den officielle åbning vil ske i 2021.

Det er et længe næret ønske, der nu snart vil gå i opfyldelse.
Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør Den Gamle By

»Det er et længe næret ønske, der nu snart vil gå i opfyldelse,« siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn i en pressemeddelelse.

Det har ganske rigtigt været en omstændelig affære at få realiteter bag ønsket om en ny hovedindgang.

En kæp i hjulet

Senest kom der en kæp i hjulet, da Botanisk Have i november blev erklæret fredet, efter at Fredningsnævnet valgte at følge en indstilling fra Danmarks Naturfredningsforening.

Fredningen gav dog mulighed for, at museet kunne bygge en ny indgang, mens det til gengæld må imødese, at det ikke kommer til at bygge ud over det område, det har nu.

Den Gamle By

Ny indgang

Disse fem arkitekter skal give deres bud på en ny indgang til Den Gamle By.

I juni skal de vise deres forslag. Byggeriet forventes færdigt i 2021.

  • Aart Architects, Aarhus
  • Cubo Arkitekter, Aarhus
  • Maali & Lalanda, Frederiksberg
  • Dorte Mandrup, København
  • Snøhetta, Oslo, Norge

Museet mener, at den nye hovedindgang vil binde Den Gamle By bedre sammen med Aarhus og koble museet på det markante kulturstrøg fra Musikhuset og Aros over Godsbanen til Den Gamle By og videre til Væksthusene i Botanisk Have.

Lettere for gangbesværede

Desuden vil det betyde, at gangbesværede meget lettere vil kunne komme ind i på museet, når de ikke skal begynde turen med at komme ned ad de mange toppede brosten.

Det vil også være nærliggende for museets gæster at sætte bilen i parkeringskældre under Ceres Byen og Scandinavian Center.

Der er brug for både p-pladser og bedre plads til at komme ind på museet.

Den Gamle By satte besøgsrekord i 2017

I 2017 købte i alt 571.167 gæster billet – en stigning, der kom i kulturhovedstadsåret oven på en femårig periode med et besøgstal omkring en halv million gæster om året.

Pengene til det nye indgangsparti er på plads. De er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP Aarhus mener: Rene linjer for museerne
Det er ikke hensigtsmæssigt, at museer som Den Gamle By i måneder skal leve i uvished om, hvorvidt offentlige tilskud kommer eller forsvinder.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Omlægning af banen fra Hovedgård til Hasselager

Bo Lindbirk, Fastrupvej 37, Solbjerg
Solbjerg og dens opland er i vild opstandelse over den VVM-undersøgelse, der nu er til høring.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her