Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Aarhus-gymnasier enige om ny elevfordeling

Nyt initiativ skal sprede unge fra udsatte boligområder.

Der har tidligere været problemer med, at unge fra socialt udsatte boligområder søgte om at komme ind på de samme gymnasier. Arkivfoto: Ernst Van Nord

Studerende fra 10 forskellige boligområder i Aarhus vil i fremtiden blive jævnt fordelt på byens syv gymnasier.

Det er en konsekvensen af en aftale om fordelingen af gymnasieeleverne, som er indgået mellem samtlige STX-rektorer i Østjylland.

Boligområderne har i perioden fra 2011 til 2017 været på listen over såkaldte ”kombinerede udlejningsområder”, med mindst 1.000 beboere, og hvor mindst 40 pct. af beboerne mellem 18 og 64 år står uden for arbejdsmarkedet.

Målet er at undgå, at elever fra socialt udfordrede boligområder klumper sig sammen på bestemte gymnasier, som det har været tilfældet på Langkaer Gymnasium i Tilst. Formand for Region Midtjyllands ”Fordelingsudvalg Øst”, rektor på Århus Statsgymnasium, Dorte Fristrup, opfordrer de unge til at søge ind på nærmeste gymnasium.

De 10 boligområder

Gellerupparken/Toveshøj

Bispehaven

Håndværkerparken

Skovgårdsparken

Langkærparken

Trigeparken

Rosenhøj

Frydenlund

Vorrevangen

Vejlby Vest

»Så kan flest muligt få prioriteterne opfyldt, og vi håber, at det her giver en mere ensartet elevsammensætning skolerne imellem,« siger hun.

Udover at sprede de nuværende gymnasielever er det håbet, at aftalen på sigt vil anspore flere unge fra de 10 boligområder til at få en ungdomsuddannelse, fordi der på alle gymnasier vil være en større gruppe fra lokale, udsatte områder.

Rektorer: Minister sylter løsning for gymnasier med skæv elev-fordeling

»Jeg er stolt af, at vi som region sammen med gymnasierne er enige om en måde, der prøver at gøre op med stigende ulighed mellem gymnasierne. Vi vil have gode gymnasier til alle. Det er ikke sket andre steder i landet, at gymnasier på den måde har fodslag om at løse social ulighed og løfte i flok, siger 1. næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed (R).

Efter optagelsesprøverne opgøres det samlede antal ansøgere til byens syv STX-gymnasier, og det samlede antal ansøgere fra de 10 områder. Hvis et gymnasium har flere ansøgere fra de udsatte boligområder end en maksimal andel, kan gymnasiet bede om, at de overskydende ansøgere flyttes til andre gymnasier. Gymnasiet vil så få tildelt mindst et tilsvarende antal elever, der ikke kommer fra ”kombinerede udlejningsområder.”

mony

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Langkaer – et sted, der udretter noget

Carl Buhr (EL), elevrådsformand på Langkaer, byrådskandidat, Pihlkjærsvej 12, Højbjerg | Keld Hvalsø (EL), spidskandidat, Hvedebjergvej 96, Brabrand

Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Ordet frit: Syge børn i Familiehuset i Skejby

Claus Jacobsen
Søskende, forældre og bedsteforældre fra hele landet bor sammen i et hjem uden for deres eget hjem i den tid, et barn i familien indlægges med en kronisk og ofte livstruende sygdom.

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her