Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Letbanebestyrelsen bliver udvidet

Rettelse: I den første udgave af denne artikel fremgik det, at Bünyamin Simsek (V) havde siddet i bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S i de seneste fire år. Det er ikke korrekt. Han kom først i bestyrelsen i november 2015, da letbanens anlægsselskab overtog opgaverne fra driftsselskabet.

Bünyamin Simsek (V) kan som ny teknikrådmand fortsætte i bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S. Foto: Morten Lau-Nielsen

Teknik-rådmanden skal have fast sæde i bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S. Dermed kan Bünyamin Simsek (V) fortsætte i bestyrelsen.

Egentlig var der lagt op til, at Aarhus Kommune kun skulle have to repræsentanter i bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S. Men onsdag vedtog Aarhus Byråd, at bestyrelsen skal udvides, så kommunens tekniske rådmand bliver født medlem af bestyrelsen.

Dermed kan Bünyamin Simsek (V) fortsætte i letbanebestyrelsen, som han har været medlem af i de seneste to års tid. Kommunens øvrige bestyrelsesmedlemmer er Keld Hvalsø (EL) og Jan Ravn Christensen (SF).

De tre bestyrelsesmedlemmer får et årligt honorar på 30.000 kr., som letbaneselskabet skal betale.

Aarhus Letbane I/S er ejet af Aarhus Kommune og Region Midtjylland, der også får en ekstra plads i bestyrelsen. Den kommer således til at bestå af ni medlemmer. Ud over de i alt seks politikere udpeges tre øvrige medlemmer med faglige kompetencer.

Det er borgmester Jacob Bundsgaard (S) og stadsdirektør Niels Højberg, som står bag forslaget. De argumenterer med, at Teknik og Miljø står for kollektiv trafik, veje og en tæt tilknytning til letbaneselskabet, og at det derfor bør sikres, at afdelingen er repræsenteret i bestyrelsen.

Alle partier støttede denne ændring. Venstres politiske Lene Horsbøll understregede dog, at partiet gerne havde set, at ændringen var sket i forbindelse med byrådets konstituering.

Letbanen indtog dagsorden

Letbanen fyldte godt på byrådets dagsorden, hvor 5 af onsdagens 33 punkter handlede om letbanen. De øvrige punkter gik på de kommende etaper af letbanen. Bl.a. et forslag fra SF om, at opsparingen til Marselistunnelen skal bruges til finansiering af letbanen mellem Aarhus Ø og Brabrand. Desuden skulle byrådet drøfte miljøvurdering og projektafklaring af letbanens etape 2.

Politiker om sit vederlag på en halv million: »Jeg synes da, at jeg er meget mere værd«

Godt ben til Keld Hvalsø

På onsdagens byrådsmøde blev de sidste af de omkring 200 poster til råd, nævn og bestyrelser fordelt.

Keld Hvalsø (EL) snuppede et af de bedste ”ben”, idet han bliver næstformand i bestyrelsen for Aarhus Vand A/S. En post han får 75.000 kr. om året for. I vandselskabet får han følgeskab af Almaz Mengesha (LA) og Ango Winther (S), der får 25.000 kr. som menige bestyrelsesmedlemmer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Store køretøjer bevæger sig også sidelæns

Georg Facius
En afgørende faktor overses ved ulykker med store, svingende køretøjer. Det burde undersøges nærmere.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her