Aarhus

Letbanebestyrelsen bliver udvidet (rettet)

Rettelse: I den første udgave af denne artikel fremgik det, at Bünyamin Simsek (V) havde siddet i bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S i de seneste fire år. Det er ikke korrekt. Han kom først i bestyrelsen i november 2015, da letbanens anlægsselskab overtog opgaverne fra driftsselskabet.

Bünyamin Simsek (V) kan som ny teknikrådmand fortsætte i bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S. Foto: Morten Lau-Nielsen

Teknik-rådmanden skal have fast sæde i bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S. Dermed kan Bünyamin Simsek (V) fortsætte i bestyrelsen.

Egentlig var der lagt op til, at Aarhus Kommune kun skulle have to repræsentanter i bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S. Men onsdag vedtog Aarhus Byråd, at bestyrelsen skal udvides, så kommunens tekniske rådmand bliver født medlem af bestyrelsen.

Dermed kan Bünyamin Simsek (V) fortsætte i letbanebestyrelsen, som han har været medlem af i de seneste to års tid. Kommunens øvrige bestyrelsesmedlemmer er Keld Hvalsø (EL) og Jan Ravn Christensen (SF).

De tre bestyrelsesmedlemmer får et årligt honorar på 30.000 kr., som letbaneselskabet skal betale.

Aarhus Letbane I/S er ejet af Aarhus Kommune og Region Midtjylland, der også får en ekstra plads i bestyrelsen. Den kommer således til at bestå af ni medlemmer. Ud over de i alt seks politikere udpeges tre øvrige medlemmer med faglige kompetencer.

Det er borgmester Jacob Bundsgaard (S) og stadsdirektør Niels Højberg, som står bag forslaget. De argumenterer med, at Teknik og Miljø står for kollektiv trafik, veje og en tæt tilknytning til letbaneselskabet, og at det derfor bør sikres, at afdelingen er repræsenteret i bestyrelsen.

Alle partier støttede denne ændring. Venstres politiske Lene Horsbøll understregede dog, at partiet gerne havde set, at ændringen var sket i forbindelse med byrådets konstituering.

Letbanen indtog dagsorden

Letbanen fyldte godt på byrådets dagsorden, hvor 5 af onsdagens 33 punkter handlede om letbanen. De øvrige punkter gik på de kommende etaper af letbanen. Bl.a. et forslag fra SF om, at opsparingen til Marselistunnelen skal bruges til finansiering af letbanen mellem Aarhus Ø og Brabrand. Desuden skulle byrådet drøfte miljøvurdering og projektafklaring af letbanens etape 2.

Politiker om sit vederlag på en halv million: »Jeg synes da, at jeg er meget mere værd«

Godt ben til Keld Hvalsø

På onsdagens byrådsmøde blev de sidste af de omkring 200 poster til råd, nævn og bestyrelser fordelt.

Keld Hvalsø (EL) snuppede et af de bedste ”ben”, idet han bliver næstformand i bestyrelsen for Aarhus Vand A/S. En post han får 75.000 kr. om året for. I vandselskabet får han følgeskab af Almaz Mengesha (LA) og Ango Winther (S), der får 25.000 kr. som menige bestyrelsesmedlemmer.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her