Aarhus

Ny rådmand vil genåbne omdiskuteret kryds ved Mindet

Krydset i Mindegade skal indrettes som et almindeligt T-kryds, så bilisterne både kan dreje til højre og venstre, siger teknikrådmand Bünyamin Simsek (V).

Teknikrådmand Bünyamin Simsek (V) vil have genåbnet krydset ved Mindet, hvor massevis af bilister trodser forbud om højresving og gennemkørsel. Foto: Tanja carstens Lund.

Nu må det være slut.

Adskillige måneders koks og ulovligheder i krydset ved Mindet ud for Dokk1 skal nu have en ende, mener Bünyamin Simsek (V), der siden nytår har været rådmand for Teknik og Miljø.

Efter at der i efteråret blev lukket for bilisternes højresving ved udkørsel fra Dokk1 har politi og kommune kæmpet en umulig kamp for at få bilisterne til at respektere forbuddet – men det er ikke lykkedes.

Derfor skal der nu findes en bedre løsning, mener den nye rådmand.

Det vil være sund fornuft for alle parter
Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø

»Det står som et af de øverste punkter på min liste over opgaver, for det kryds skal laves om, så det kan fungere for alle parter,« siger Bünyamin Simsek og fortsætter:

»Jeg mener, at krydset skal indrettes, så det kan fungere som et almindeligt T-kryds for bilisterne, så de både kan dreje til højre og venstre, når de kommer ud fra Dokk1, og så bilerne kan køre almindeligt igennem krydset. Jeg vil derfor bede min forvaltning om forslag til, hvordan det kan lade sig gøre på en måde, så det også kan godkendes rent sikkerhedsmæssigt af politiet og letbanen,« siger rådmanden.

Og han ved godt, at det vil give indvendinger:

»Der vil givetvis være en række faglige indvendinger, men hvis jeg kan bestemme, skal krydset indrettes som et almindeligt T-kryds, for det vil være sund fornuft for alle parter, så vi kan undgå, at bilerne kører ulovligt i den forkerte vejbane,« siger Bünyamin Simsek.

Gennem hele efteråret har krydset været omtalt på grund af talrige lovovertrædelser af bilister, der ikke har respekteret forbuddet mod højresving fra Dokk1. Politiet har i flere omgange været til stede og udskrevet en række bøder uden den store effekt.

Politiet til bilister i farligt kryds: »Det er ikke for sjov, vi hiver skrappe s

Den 21. december blev der i forbindelse med åbningen af letbanen spærret for højresving fra Dokk1 ved hjælp af betonklodser i et forsøg på at dæmme op for konflikter mellem biler og letbane på stedet.

Men det stoppede heller ikke bilerne, som derefter forsøgte at forcere krydset i den modsatte kørebane.

Også Aarhus Letbane har påpeget store problemer med krydset, og der er gennem de seneste måneder noteret 22 såkaldte nærved-hændelser, hvor letbane og biler har været tæt på at påkøre hinanden.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Præcisering om letbanen til Harlev
Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her