Aarhus

United-træner: »Jeg føler mig rimelig tryg, i forhold til at vi ikke ender sidst«

Cheftræner Heine Eriksen går først og fremmest efter at sikre overlevelse, men håber også at slå holdets pointhøst fra efteråret.

For en uge siden kunne Aarhus United-spillerne juble over bronze ved pokalturneringens Final4-stævne. Søndag er det ligahverdag igen med fokus mod bunden. Foto: Ernst Van Norde/Polfoto

For præcis en uge siden kunne Aarhus United fejre klubbens første medaljer, da det aarhusianske håndboldhold lørdag besejrede FCM Håndbold i kampen om bronze ved Final4-turneringen i Silkeborg.

Denne søndag skal Aarhus United så forsøge at bygge videre på den succes, når holdet tager hul på anden halvdel af grundspillet i ligaen. Her venter en tur til TTH Holstebro, der efter de første 11 kampe ligger nummer syv i tabellen.

Cheftræneren for Aarhus United, Heine Eriksen, fortæller da også, at succesen ved Final4 har kunnet mærkes den seneste uge.

»Det har været en rigtig fin uge for os. En uge med højt humør, og hvor alle folk i klubben har været påvirket af vores sejr over FCM Håndbold i bronzekampen. Samtidig har vi jo også rettet fokus frem mod søndagens kamp mod TTH Holstebro og starten på anden halvdel af grundspillet, som er uhyre vigtig for os,« siger Heine Eriksen.

Cheftræner Heine Eriksen, Aarhus United. Foto: Ernst Van Norde/Polfoto

Aarhus United

Form og kommende kampe

01.11.17: Aarhus United – Silkeborg 32-26

07.11.17: Aarhus United – Nykøbing Falster 20-21

15.11.17: Viborg – Aarhus United 17-16

29.12.17: Aarhus United – København 19-27 (Final4)

30.12.17: Aarhus United – FCM Håndbold 23-22 (Final4)

07.01.18: TTH Holstebro – Aarhus United

12.01.18: Aarhus United – FCM Håndbold

17.01.18: Randers – Aarhus United

24.01.18: Aarhus United - København

Final4 – fordel og ulempe

Mens Aarhus United spillede ved Final4-stævnet både fredag og lørdag, har TTH Holstebro ikke spillet en betydende kamp siden den 15. november, fordi der derefter var landsholdspause pga. VM-slutrunden.

Derfor tror Heine Eriksen, at Aarhus United har en fordel frem mod holdenes første ligakamp i 2018, men han tror dog også, at Final4-kampene kan ende med at blive en ulempe mod Holstebro.

»Final4-stævnet er en fordel for os, fordi vi har noget kamp i kroppen. På den anden side har TTH Holstebro nok en taktisk fordel, fordi de lige har set os i aktion i to kampe. Vi aner ikke, hvad TTH Holstebro har arbejdet på at ændre, siden de spillede deres seneste kamp i november. Lige op til afslutningen af efterårssæsonen fik TTH Holstebro sin bærende spiller Mathilde Neesgaard skadet, og hun er ude resten af sæsonen. Så hvad har de forsøgt at ændre, i forhold til at hun ikke er med? Det finder vi først ud af søndag,« siger Heine Eriksen.

Tæt på i seneste møde

Da Aarhus United og TTH Holstebro mødte hinanden i første halvdel af sæsonen, endte det med et smalt nederlag til Aarhus United på 19-22. Faktisk var aarhusianerne foran ved pausen, men mistede altså momentum efter pausen.

Derfor er Heine Eriksen optimistisk i forhold til at få point i årets første ligakamp.

»Når jeg kigger tilbage på første halvdel af sæsonen, er kampen mod TTH Holstebro en af de kampe, jeg er mest ærgerlig over, at vi ikke vandt. Vi var foran ved pausen, men formåede ikke at holde niveauet i anden halvleg. Så søndagens kamp er en af de kampe, som vi tror, vi kan få point i. Vi føler, at TTH Holstebro er et hold, vi kan matche, og det er egentlig lidt overraskende for mig, at de har fået 13 point på 11 kampe,« siger Heine Eriksen.

Vi skal først og fremmest sikre os nedad mod den sidsteplads, hvor kampene mod Ringkøbing og Ajax København bliver afgørende. Samtidig er det vores målsætning af forsøge at overgå vores pointhøst i efteråret. Om vi får 11, 13 eller 14 point, er underordnet, men vi vil gerne gøre det bedre.
Heine Eriksen, træner, Aarhus United

Skal have flere point

Halvvejs gennem grundspillet slår Heine Eriksen fast, at klubbens mål for sæsonen stadig er at undgå sidstepladsen, som udløser direkte nedrykning.

Aarhus United har inden søndagens kamp fem point ned til Ajax København, som endnu ikke har fået point i sæsonen.

Samtidig har cheftræneren dog en ambition om, at Aarhus United skal gå efter at få flere point i grundspillets sidste 11 kampe end de fem point, holdet fik i de første 11 kampe.

»Vi skal først og fremmest sikre os nedad mod den sidsteplads, hvor kampene mod Ringkøbing og Ajax København bliver afgørende. Samtidig er det vores målsætning at forsøge at overgå vores pointhøst i efteråret, så vi minimum ender på 10 point efter grundspillet. Om vi får 11, 13 eller 14 point, er underordnet, men vi vil gerne gøre det bedre,« siger Heine Eriksen.

Derfor er cheftræneren også forholdsvis rolig i forhold til at undgå direkte nedrykning, da Ajax København altså endnu ikke har fået point endnu.

»Jeg føler mig rimelig tryg, i forhold til at vi ikke ender sidst. Jeg er sikker på, at vi får point her i foråret, og det betyder, at Ajax København mindst skal hente otte til 10 point på os i foråret, hvis de skal overhale os. Jeg tror, at Ajax København får point i foråret, men jeg har svært ved at se, at de skulle indhente os,« siger Heine Eriksen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kære statsansatte

Robert Rasmussen, Henrik Hertz Vej 43A, Åbyhøj
I er ikke de første, hvis job bliver flyttet et andet sted hen.

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her