Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Den Gamle By satte besøgsrekord i 2017

571.167 gæster købte billet til Den Gamle By i 2017. Det højeste antal nogensinde, oplyser museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Den Gamle By er ikke bare den gamle by, men en hel tidsrejse fra det førindustrielle samfund og næsten helt op til i dag, fortæller museumsdirektør Thomas Bloch Ravn. Foto: Anita Graversen

Den Gamle By i Aarhus har ved årets udgang kunnet notere en fremgang på 10 pct. flere gæster i forhold til 2016, og dermed kom 2017 til at markere en ny besøgsrekord for det kendte museum.

Museumsdirektøren Thomas Bloch Ravn forklarer det stigende besøgstal med, at det efterhånden er ved at være almindeligt kendt, at museet ikke bare er Den Gamle By, men en hel tidsrejse fra det førindustrielle samfund og næsten helt op til i dag, hvor mange kan spejle sig i deres egen historie.

»Og så har vi jo også slået ekstra til Søren i kulturhovedstadsåret, hvor vi har åbnet flere markante udstillinger som Smykkeskrinet, den underjordiske Aarhus Fortæller og Automobilforhandleren i museets 1927-kvarter,« fortæller han.

I alt 571.167 gæster løste i 2017 billet til Den Gamle By, og stigningen følger efter en femårig periode med et ellers stabilt besøgstal omkring en halv million gæster om året.

»For os er det vigtigt, at Den Gamle Bys bidrag til Aarhus 2017 ikke alene skulle være events, men noget med en holdbarhed, der rækker langt ud over kulturbyåret,« siger Thomas Bloch Ravn og tilføjer:

»Ikke at der er noget galt med events. Vi har også selv bidraget med flere af slagsen i form af billedspillet Aarhus Stories på domkirken og med Plakatmuseets store udstilling om ”Hvad er Europa?”. Det er mange store ting på ét år, og at komme i mål med det hele har krævet enorm kreativitet og knofedt af de mange, der har deres virke i Den Gamle By.«

I Den Gamle By har vi det nu engang sådan, at vi først og fremmest lægger til museets hovedstol, så kommende generationer også kan få glæde af de store investeringer.
Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør, Den Gamle By

Lægger til hovedstolen

Museumsdirektøren mener dog, at udbygningen af den permanente udstilling er vigtigst for museet.

»I Den Gamle By har vi det nu engang sådan, at vi først og fremmest lægger til museets hovedstol, så kommende generationer også kan få glæde af de store investeringer,« siger han.

Det reelle antal besøgende har dog været endnu højere end det offentliggjorte tal, understreger Thomas Bloch Ravn. I de 571.167 indgår kun de gæster, der har løst billet til museet. De mange, der går tur i Den Gamle Bys historiske miljø uden for åbningstid, indgår ikke i tallet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Hvilken verden lever Zuckerberg mon i?

Ingen bare bryster, men gerne påstande om, at Holocaust aldrig fandt sted. Mark Zuckerberg må komme til fornuft.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her