Aarhus

Den Gamle By satte besøgsrekord i 2017

571.167 gæster købte billet til Den Gamle By i 2017. Det højeste antal nogensinde, oplyser museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Den Gamle By er ikke bare den gamle by, men en hel tidsrejse fra det førindustrielle samfund og næsten helt op til i dag, fortæller museumsdirektør Thomas Bloch Ravn. Foto: Anita Graversen

Den Gamle By i Aarhus har ved årets udgang kunnet notere en fremgang på 10 pct. flere gæster i forhold til 2016, og dermed kom 2017 til at markere en ny besøgsrekord for det kendte museum.

Museumsdirektøren Thomas Bloch Ravn forklarer det stigende besøgstal med, at det efterhånden er ved at være almindeligt kendt, at museet ikke bare er Den Gamle By, men en hel tidsrejse fra det førindustrielle samfund og næsten helt op til i dag, hvor mange kan spejle sig i deres egen historie.

»Og så har vi jo også slået ekstra til Søren i kulturhovedstadsåret, hvor vi har åbnet flere markante udstillinger som Smykkeskrinet, den underjordiske Aarhus Fortæller og Automobilforhandleren i museets 1927-kvarter,« fortæller han.

I alt 571.167 gæster løste i 2017 billet til Den Gamle By, og stigningen følger efter en femårig periode med et ellers stabilt besøgstal omkring en halv million gæster om året.

»For os er det vigtigt, at Den Gamle Bys bidrag til Aarhus 2017 ikke alene skulle være events, men noget med en holdbarhed, der rækker langt ud over kulturbyåret,« siger Thomas Bloch Ravn og tilføjer:

»Ikke at der er noget galt med events. Vi har også selv bidraget med flere af slagsen i form af billedspillet Aarhus Stories på domkirken og med Plakatmuseets store udstilling om ”Hvad er Europa?”. Det er mange store ting på ét år, og at komme i mål med det hele har krævet enorm kreativitet og knofedt af de mange, der har deres virke i Den Gamle By.«

I Den Gamle By har vi det nu engang sådan, at vi først og fremmest lægger til museets hovedstol, så kommende generationer også kan få glæde af de store investeringer.
Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør, Den Gamle By

Lægger til hovedstolen

Museumsdirektøren mener dog, at udbygningen af den permanente udstilling er vigtigst for museet.

»I Den Gamle By har vi det nu engang sådan, at vi først og fremmest lægger til museets hovedstol, så kommende generationer også kan få glæde af de store investeringer,« siger han.

Det reelle antal besøgende har dog været endnu højere end det offentliggjorte tal, understreger Thomas Bloch Ravn. I de 571.167 indgår kun de gæster, der har løst billet til museet. De mange, der går tur i Den Gamle Bys historiske miljø uden for åbningstid, indgår ikke i tallet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her