Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Aarhus Letbane: Jørgen Leth trækkes delvist ud af drift

Jørgen Leths markante stemme bliver rationeret hos Aarhus Letbane.

Man kan alligevel ikke regne med at høre Jørgen Leths distinkte stemme, hvis man hopper på et tilfældigt letbanetog i Aarhus. Foto: Niels Hougaard

Mange aarhusianere har set frem til, at Jørgen Leth skulle lægge stemme til at fortælle om Letbanens stoppesteder. Og det gav også projektet ekstra opmærksomhed, da nyheden slap ud i april. Men det er langt fra sikkert, at man får den genkendelige stemme at høre, hvis man bare hopper på et tilfældigt letbanetog i byen.

For i stedet for at lade den legendariske Aarhus-stemme fylde alle 26 letbanetog, vil man kun kunne opleve det i tre af dem. Det skriver DR Østjylland. Forklaringen lyder, at det skal være en særlig oplevelse at stige ombord og ramme Leth-banen.

Video: »Da vi drejede op ad Randersvej, var det lidt som at sidde i den der ældgamle rutsjebane i Tivoli, når den skal op ad bakken«

»Jørgen Leth er et luksus-brand. Og når man får lov til at høre ham, så skal man tænke: Orv, fedt! Det glæder jeg mig til at høre igen. Og så går der nok et par dage eller fem, før han pludselig er der igen,« siger Claus Rehfeld, direktør for Letbanen, til DR Østjylland.

Aarhusianerne bestemmer selv, om der skal komme mere letbane

I stedet skal skuespilleren Anna Nøhr Tolstrup fortælle os, hvor vi er, når vi vælger at rejse med Letbanen i de fleste tog. Hun er uddannet fra Aarhus Teater i 2016 og taler en smule aarhusiansk.

Skuespillerinden Anna Nøhr Tolstrup skal lægge stemme til 23 ud af 26 letbanetog. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Der er tale om letbanetogsættene 1101/1201 og 1107/1207, og de kendes ved at have Leth-citater på ruderne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her