Aarhus

Aarhus Letbane: Jørgen Leth trækkes delvist ud af drift

Jørgen Leths markante stemme bliver rationeret hos Aarhus Letbane.

Man kan alligevel ikke regne med at høre Jørgen Leths distinkte stemme, hvis man hopper på et tilfældigt letbanetog i Aarhus. Foto: Niels Hougaard

Mange aarhusianere har set frem til, at Jørgen Leth skulle lægge stemme til at fortælle om Letbanens stoppesteder. Og det gav også projektet ekstra opmærksomhed, da nyheden slap ud i april. Men det er langt fra sikkert, at man får den genkendelige stemme at høre, hvis man bare hopper på et tilfældigt letbanetog i byen.

For i stedet for at lade den legendariske Aarhus-stemme fylde alle 26 letbanetog, vil man kun kunne opleve det i tre af dem. Det skriver DR Østjylland. Forklaringen lyder, at det skal være en særlig oplevelse at stige ombord og ramme Leth-banen.

Video: »Da vi drejede op ad Randersvej, var det lidt som at sidde i den der ældgamle rutsjebane i Tivoli, når den skal op ad bakken«

»Jørgen Leth er et luksus-brand. Og når man får lov til at høre ham, så skal man tænke: Orv, fedt! Det glæder jeg mig til at høre igen. Og så går der nok et par dage eller fem, før han pludselig er der igen,« siger Claus Rehfeld, direktør for Letbanen, til DR Østjylland.

Aarhusianerne bestemmer selv, om der skal komme mere letbane

I stedet skal skuespilleren Anna Nøhr Tolstrup fortælle os, hvor vi er, når vi vælger at rejse med Letbanen i de fleste tog. Hun er uddannet fra Aarhus Teater i 2016 og taler en smule aarhusiansk.

Skuespillerinden Anna Nøhr Tolstrup skal lægge stemme til 23 ud af 26 letbanetog. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Der er tale om letbanetogsættene 1101/1201 og 1107/1207, og de kendes ved at have Leth-citater på ruderne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Præcisering om letbanen til Harlev
Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her