Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Aarhus-borgmester efter grønt lys til letbanen: »Bliver dejligt langt om længe at kunne tage en tur«

Nu er det op til Aarhus Letbane, om man kan acceptere Trafikstyrelsens betingelser.

»Så er godkendelsen af letbanen i hus. Et nyt kapitel i byens trafik tager sin begyndelse. Bliver dejligt langt om længe at kunne tage en tur.«

Sådan lyder det fra Aarhus borgmester, Jacob Bundsgaard, i en opdatering på Facebook, efter at Trafikstyrelsen onsdag aften har givet grønt lys for sikkerhedsgodkendelsen af letbanen - dog med en række forbehold.

Styrelsen har netop fremsendt et udkast til godkendelse af de tekniske sikkerhedsregler til høring hos letbanen. Det betyder, at den nu kan få godkendt de tekniske sikkerhedsregler til letbanens første fase under en række betingelser.

Trafikstyrelsen har godkendt letbanen - med betingelser

Betingelserne omfatter:

»En række vilkår om ændringer i de tekniske sikkerhedsregler samt uddybning af dokumentationen bag de tekniske sikkerhedsregler med henblik på, at Aarhus Letbane afhjælper manglerne, inden de vil kunne have en potentiel indflydelse på sikkerheden,« har Trafikstyrelsen oplyst til Jyllands-Posten.

Derfor er det nu Aarhus Letbane, der skal skal vurdere, om man kan acceptere styrelsens vilkår, før man begynder at køre med passagerer.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger kan letbanen allerede nu vælge at nikke ja til betingelserne og sætte passagerer på togene torsdag.

Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Aarhus Letbane.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her