Aarhus

Aarhus-borgmester efter grønt lys til letbanen: »Bliver dejligt langt om længe at kunne tage en tur«

Nu er det op til Aarhus Letbane, om man kan acceptere Trafikstyrelsens betingelser.

»Så er godkendelsen af letbanen i hus. Et nyt kapitel i byens trafik tager sin begyndelse. Bliver dejligt langt om længe at kunne tage en tur.«

Sådan lyder det fra Aarhus borgmester, Jacob Bundsgaard, i en opdatering på Facebook, efter at Trafikstyrelsen onsdag aften har givet grønt lys for sikkerhedsgodkendelsen af letbanen - dog med en række forbehold.

Styrelsen har netop fremsendt et udkast til godkendelse af de tekniske sikkerhedsregler til høring hos letbanen. Det betyder, at den nu kan få godkendt de tekniske sikkerhedsregler til letbanens første fase under en række betingelser.

Trafikstyrelsen har godkendt letbanen - med betingelser

Betingelserne omfatter:

»En række vilkår om ændringer i de tekniske sikkerhedsregler samt uddybning af dokumentationen bag de tekniske sikkerhedsregler med henblik på, at Aarhus Letbane afhjælper manglerne, inden de vil kunne have en potentiel indflydelse på sikkerheden,« har Trafikstyrelsen oplyst til Jyllands-Posten.

Derfor er det nu Aarhus Letbane, der skal skal vurdere, om man kan acceptere styrelsens vilkår, før man begynder at køre med passagerer.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger kan letbanen allerede nu vælge at nikke ja til betingelserne og sætte passagerer på togene torsdag.

Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Aarhus Letbane.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her