Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Aarhus-borgmester efter grønt lys til letbanen: »Bliver dejligt langt om længe at kunne tage en tur«

Nu er det op til Aarhus Letbane, om man kan acceptere Trafikstyrelsens betingelser.

»Så er godkendelsen af letbanen i hus. Et nyt kapitel i byens trafik tager sin begyndelse. Bliver dejligt langt om længe at kunne tage en tur.«

Sådan lyder det fra Aarhus borgmester, Jacob Bundsgaard, i en opdatering på Facebook, efter at Trafikstyrelsen onsdag aften har givet grønt lys for sikkerhedsgodkendelsen af letbanen - dog med en række forbehold.

Styrelsen har netop fremsendt et udkast til godkendelse af de tekniske sikkerhedsregler til høring hos letbanen. Det betyder, at den nu kan få godkendt de tekniske sikkerhedsregler til letbanens første fase under en række betingelser.

Trafikstyrelsen har godkendt letbanen - med betingelser

Betingelserne omfatter:

»En række vilkår om ændringer i de tekniske sikkerhedsregler samt uddybning af dokumentationen bag de tekniske sikkerhedsregler med henblik på, at Aarhus Letbane afhjælper manglerne, inden de vil kunne have en potentiel indflydelse på sikkerheden,« har Trafikstyrelsen oplyst til Jyllands-Posten.

Derfor er det nu Aarhus Letbane, der skal skal vurdere, om man kan acceptere styrelsens vilkår, før man begynder at køre med passagerer.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger kan letbanen allerede nu vælge at nikke ja til betingelserne og sætte passagerer på togene torsdag.

Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Aarhus Letbane.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.

Debat: Psykisk sårbarhed er mere end spørgeskemaer

Ditte Fredensborg, formand, DSU Aarhus, Baldrianvej 69, Risskov
Hvordan kan vi, der ellers bryster os af at have et af de bedst fungerende velfærdssamfund, leve med, at vi har en psykiatri, der er så underprioriteret?

Debat: 68’ernes mærkværdige marxisme

Peter Bisgaard, civilingeniør, Hornslet
Det ville være sjovt, hvis nogen ville beskrive realiteterne bag den tekniske og politiske udvikling.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Byrådet i Aarhus giver undskyldning til fyrede teknik-medarbejdere
»Det er en uforbeholden undskyldning for forløbet i sagen og kulturen i afdelingen,« sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S), da et samlet Aarhus Byråd undskyldte over for en gruppe fyrede medarbejdere i teknik og miljø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her