Aarhus

Kun kendte ansigter på topposterne

Alle seks fuldtidspolitikere i Aarhus fortsætter, og blot ét af ni medlemmer af Magistraten er nyt.

Ansigterne er de samme, og stolelegen har været begrænset.

De vælgere, der havde drømt om fornyelse blandt Aarhus Kommunes seks fuldtidspolitikere, må være slukørede, når de ser fordelingen af de politiske topposter.

Tirsdag faldt den sidste brik i rådmandskabalen på plads, og både borgmester Jacob Bundsgaard og alle de fem nuværende rådmænd fortsætter som fuldtidspolitikere.

Rådmandskabale: Fravalg af stemmesluger udløser intern S-kritik

Jette Skive (DF) og Rabih Azad-Ahmad (R) bliver siddende på de rådmandsstole, som de har i dag. Således er posten som ældrerådmand Jette Skives i 2018-2021, og Rabih Azad-Ahmad kan beklæde posten som rådmand for Kultur og Borgerservice i de kommende fire år.

Thomas Medom (SF) snupper kommunens mest attraktive rådmandpost, Børn og Unge, fra Bünyamin Simsek (V). Som børne- og ungerådmand kommer Thomas Medom til at få ansvaret for vuggestuer, børnehaver, skoler, fritidstilbud og specialskoler, og han står dermed i spidsen for kernevelfærdsområder og har en stor berøring med børnefamilier.

Bünyamin Simsek overtager i stedet den politiske styring af Teknik og Miljø, som Kristian Würtz (S) i dag har ansvaret for.

Venstre tygger på valg af rådmandspost i flere dage

Kristian Würtz rykker videre til Thomas Medoms nuværende rådmandsstol og bliver dermed ny social- og beskæftigelsesrådmand.

Kun én ny i Magistraten

Ud over de fem rådmænd og borgmesteren sidder tre menige byrådsmedlemmer i Magistraten. Heller ikke på de disse tre poster er der den store fornyelse. Camilla Fabricius (S) og Marc Perera Christensen (K) fortsætter som magistratsmedlemmer i den kommende periode, mens den sidste plads i Magistraten går til Enhedslisten, der endnu ikke har afgjort, om Keld Hvalsø Nedergaard eller Maria Sloth skal have posten, som partifællen Jette Jensen i dag bestrider.

Disse tre menige medlemmer får et honorar på ca. 110.000 kr. om året for at sidde med i Magistraten.

Jacob Bundsgaard får 1,2 mio. kr. om året i honorar for at være borgmester, mens rådmændenes hyre er på knap 900.000 kr.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her