Aarhus

Nyt øgadekvarter med over 200 boliger står over for blåstempling

Klods op af Botanisk Have i Aarhus vil private og almene boliger blive bygget i overensstemmelse med arkitekturen i øgaderne.

Saltholmsgade og Hjortensgade får i fremtiden følgeskab af den ny Æbeløgade, når over 200 boliger står klar ved siden af Botanisk Have. Illustration: Cebra

Med en ny gade, Æbeløgade, samt byggeriet af 164 private og 51 almene boliger står et af midtbyens gamle kvarterer over for en stor omdannelse.

Onsdag skal byrådet tage stilling til lokalplan 1072 for Saltholmsgade/Hjortensgade, der ligger i kanten af øgaderne og grænser op til Botanisk Have og Den Gamle By.

Boligbyggerierne bliver en blanding af etageboliger, rækkehuse og byhuse, og ca. 50 pct. af de private boliger bliver familieegnede, mens det gælder for 80 pct. af de almene boliger.

Ifølge lokalplanen vil byggeriet være tilpasset øgadernes øvrige arkitektur:

»Bebyggelsen udføres primært i tegl. Bygningerne får kviste, spring i facadelinjer, forskellige højder, skrånende tage, indramning af vinduer m.m., elementer, som karakteriserer kvarteret i dag, og som projektet forsøger at fortolke med et moderne udtryk.«

I begyndelsen af 2017 godkendte byrådet salget af området i Saltholmsgade/Hjortensgade til Boligforeningen Ringgården, Cosmos Property Invest Aps og den private projektudvikler Raundahl & Moesby samt arkitektfirmaet Cebra som rådgiver.

Desuden har teknologivirksomheden CadPeople købt en værkstedsbygning, som skal omdannes den til kontor.

Naboer til bevaringsværdigt palæ: »Hold da op, hvad er der sket derovre«

Det er Raundahl & Moseby, der i samarbejde med arkitektfirmaet Cebra, har udviklet boligprojektet, der tæller i alt 11.800 kvm.

Byggeriet går i gang sidst i 2018, og når det forventeligt står færdig i 2019, vil der være indrettet minimum 30 pct. fælles opholdsareal i forhold til det samlede boligarealet, ligesom området får en ny gade, Æbeløgade, der er tænkt som et byrum med plads til blandt andet fællesspisning og markeder.

Lokalplanforslaget har været fremlagt i offentlig høring i august–oktober.

Højhus-byggerier på pause til sommeren 2018

I perioden blev der sendt 14 høringssvar, hvoraf et indeholdt 120 underskrifter med bekymringer for bl.a. højden af byggerierne, gennemkørende trafik og p-forhold samt støjgener i forbindelse med byggeriet.

På baggrund af høringssvarene skal byrådet onsdag tage stilling til en lokalplan, hvor byggeriet i forhold til det oprindelige forslag bl.a. er reduceret i højden flere steder.

Tilpasningen har haft betydning for Aarhus Kommunes salg af området, og købesummen er faldet fra 98 mio. kr. til 87 mio. kr.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her