Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Nyt øgadekvarter med over 200 boliger står over for blåstempling

Klods op af Botanisk Have i Aarhus vil private og almene boliger blive bygget i overensstemmelse med arkitekturen i øgaderne.

Saltholmsgade og Hjortensgade får i fremtiden følgeskab af den ny Æbeløgade, når over 200 boliger står klar ved siden af Botanisk Have. Illustration: Cebra

Med en ny gade, Æbeløgade, samt byggeriet af 164 private og 51 almene boliger står et af midtbyens gamle kvarterer over for en stor omdannelse.

Onsdag skal byrådet tage stilling til lokalplan 1072 for Saltholmsgade/Hjortensgade, der ligger i kanten af øgaderne og grænser op til Botanisk Have og Den Gamle By.

Boligbyggerierne bliver en blanding af etageboliger, rækkehuse og byhuse, og ca. 50 pct. af de private boliger bliver familieegnede, mens det gælder for 80 pct. af de almene boliger.

Ifølge lokalplanen vil byggeriet være tilpasset øgadernes øvrige arkitektur:

»Bebyggelsen udføres primært i tegl. Bygningerne får kviste, spring i facadelinjer, forskellige højder, skrånende tage, indramning af vinduer m.m., elementer, som karakteriserer kvarteret i dag, og som projektet forsøger at fortolke med et moderne udtryk.«

I begyndelsen af 2017 godkendte byrådet salget af området i Saltholmsgade/Hjortensgade til Boligforeningen Ringgården, Cosmos Property Invest Aps og den private projektudvikler Raundahl & Moesby samt arkitektfirmaet Cebra som rådgiver.

Desuden har teknologivirksomheden CadPeople købt en værkstedsbygning, som skal omdannes den til kontor.

Naboer til bevaringsværdigt palæ: »Hold da op, hvad er der sket derovre«

Det er Raundahl & Moseby, der i samarbejde med arkitektfirmaet Cebra, har udviklet boligprojektet, der tæller i alt 11.800 kvm.

Byggeriet går i gang sidst i 2018, og når det forventeligt står færdig i 2019, vil der være indrettet minimum 30 pct. fælles opholdsareal i forhold til det samlede boligarealet, ligesom området får en ny gade, Æbeløgade, der er tænkt som et byrum med plads til blandt andet fællesspisning og markeder.

Lokalplanforslaget har været fremlagt i offentlig høring i august–oktober.

Højhus-byggerier på pause til sommeren 2018

I perioden blev der sendt 14 høringssvar, hvoraf et indeholdt 120 underskrifter med bekymringer for bl.a. højden af byggerierne, gennemkørende trafik og p-forhold samt støjgener i forbindelse med byggeriet.

På baggrund af høringssvarene skal byrådet onsdag tage stilling til en lokalplan, hvor byggeriet i forhold til det oprindelige forslag bl.a. er reduceret i højden flere steder.

Tilpasningen har haft betydning for Aarhus Kommunes salg af området, og købesummen er faldet fra 98 mio. kr. til 87 mio. kr.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her