Aarhus

Borgmesteren vil sikre kommunerne bedre betingelser

Aarhusianerne vil få glæde af bedre vilkår for alle landets kommuner, mener borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) rykker en større del af sit arbejde til København.

KL-formand
  • KL er en privat interesse- og medlemsorganisation for alle 98 kommuner i Danmark.
  • Formanden for KL skal bl.a. lede bestyrelses- og formandsmøder, deltage i ministermøder, økonomiforhandlinger, borgmester- og repræsentantskabsmøder samt holde oplæg til bl.a. kongresser.
  • KL-formandsskabet honoreres pt med 538.370 kr. om året.

I hvert fald hvis den netop genvalgte Aarhus-borgmester får sit ønske om at blive ny formand for kommunernes interesseorganisation KL opfyldt. Jacob Bundsgaard meddelte torsdag, at han stiller op til posten som KL-formand – foreløbig som eneste kandidat.

»Jeg har ikke på noget tidspunkt lagt skjul på, at jeg også synes, at man bør påtage sig opgaven med at sikre kommunerne i Danmark bedst mulige betingelser, når man har muligheden for det. Det er klart, at det er en stor opgave, men det har jeg gjort op med mig selv og med min familie,« siger Jacob Bundgaard, som i dag er næstformand i KL.

Jacob Bundsgaard har dermed allerede i denne valgperiode haft en del opgaver også i København. Formandsposten er dog mere krævende, hvilket understreges af, at aflønningen for posten er præcis det dobbelte af næstformandshonoraret.

Men hvad får aarhusianerne ud af, at deres borgmester er KL-formand?

»De får forhåbentlig nogle bedre rammebetingelser for kommunerne. KL er en forening, der er skabt for at give kommunerne de bedst mulige vilkår. Det gælder også Aarhus Kommune,« siger Jacob Bundsgaard.

Bliver det nemmere for Aarhus Kommune at komme igennem med eksempelvis ønsket om at låne penge til Marselis-Tunnellen med dig som KL-formand?

»Det må tiden vise,« siger Jacob Bundsgaard.

Borgmesteren går efter ny toppost

Den nuværende KL-formand, Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune, mener, at formandsposten er til gavn for en kommune.

»Fordi du har et kæmpe netværk og har møde med ministre. Du er på forkant med begivenhederne og er selv med til at skabe dem,« siger han og understreger, at behovet for at være på KL’s kontor i Weidekampsgade i København svinger.

»Jeg har uger, hvor jeg ikke har været der, og jeg har også haft en uge, hvor jeg var der fem dage, hvis der sker forhandlinger. Det er næsten som at være juletræssælger, der er sæson i det.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her