Aarhus

Bundsgaard har sat navne på topposterne i S-gruppen

Teknisk rådmand Kristian Würtz fortsætter som Socialdemokratiets rådmand, og stemmeslugeren Anders Winnerskjold bliver politisk ordfører.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) inviterede torsdag eftermiddag til pressemøde inden for på rådhuset, hvor han bekendtgjorde, at den kritiserede rådmand Kristian Würtz fortsætter som rådmand i det nye byråd. Dermed blev det altså hverken overraskelsen Anders Winnerskjold (tv.) eller profilen Camilla Fabricius, der skal være S-rådmand de næste fire år. Foto: Tanja Carstens Lund

Flankeret af sine tre kommende topfolk i den socialdemokratiske byrådsgruppe kom borgmester Jacob Bundsgaard torsdag eftermiddag ud fra byrådssalen på Aarhus Rådhus for at præsentere den nye gruppeledelse.

Ved højre side havde han partiets stemmesluger, Anders Winnerskjold, der med 2.721 personlige stemmer kun blev overgået af borgmesteren i den nye socialdemokratiske byrådsgruppe på 13 personer. Denne status har Anders Winnerskjold vekslet til en post som kommende politisk ordfører, fortalte Jacob Bundsgaard på pressemødet. Gruppeledelsen består også af Camilla Fabricius og Kristian Würtz, som borgmesteren havde på sin venstre side.

Som JP Aarhus kunne fortælle torsdag middag, havde Socialdemokratiet løst rådmandskabalen. Det resulterede i, at Kristian Würtz får partiets rådmandspost.

»Det er en meget priviligeret situation, vi har stået i. Vi har haft to meget, meget stærke kandidater til en rådmandspost,« sagde Jacob Bundsgaard.

Afdeling med skandalesager

Hvorvidt posten ville gå til Kristian Würtz eller gruppeformand Camilla Fabricius havde stået som et åbent spørgsmål. Dels fordi Kristian Würtz har været belastet af, at der har været skandalesager om bilagsrod og brud på udbudsregler i hans afdeling, Teknik og Miljø. Desuden havde Socialdemokratiets medlemmer sat Camilla Fabricius over Kristian Würtz på stemmesedlen, og hun fik flest stemmer.

Hvilken af kommunens rådmandsposter Kristian Würtz ender med at få, står endnu ikke klart. Det kan først afgøres, når Venstre har valgt, om partiet vil stå i spidsen for Teknik og Miljø, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Kultur og Borgerservice eller Sundhed og Omsorg.

Borgmesters stedfortræder

Kristian Würtz er meget glad for posten: »Jeg er naturligvis ualmindeligt glad for, at den socialdemokratiske gruppe har bedt mig om at påtage mig et rådmandshverv i det nye byråd,« sagde Kristian Würtz og understregede, at han ville bestræbe sig på at præge Aarhus til at komme i en endnu bedre retning.

Camilla Fabricius bliver ny 1. viceborgmester, gruppeformand og stedfortræder for borgmesteren, der kandiderer til at blive formand for KL. »Jeg er virkelig glad for at få muligheden for at kunne nytænke den måde, vi driver kommune på og være med til at bakke Jacob op i hans arbejde,« lød det fra Camilla Fabricius, der også bliver formand for økonomiudvalget og medlem af magistraten.

Bundsgaard: Derfor fortsætter Kristian Würtz som rådmand

Anders Winnerskjold glæder sig også til at komme i gang med arbejdet i byrådet. »Jeg er beæret, ydmyg, stolt. Jeg er enorm glad for at få den her position som politisk ordfører og blive en del af den politiske ledelse i Socialdemokratiet,« sagde han.

Efter at have svaret på en håndfuld spørgsmål, forsvandt den kommende ledelse i den socialdemokratiske gruppe gennem døren til byrådssalen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her