Aarhus

Borgmesteren går efter ny toppost

Borgmester Jacob Bundgaard (S) vil være formand for kommunernes interesseorganisation, KL. Det meddelte den netop genvalgte Aarhus-borgmester torsdag. Udmeldingen kommer efter, at kommunalvalget på landsplan faldt ud til især Socialdemokratiets fordel.

Formandsposten i KL bliver nemlig ledig, fordi Socialdemokratiet ved kommunalvalget i tirsdags høstede flest borgmesterposter på landsplan. Dermed skal den nuværende KL-formand, Martin Damm, V-borgmester i Kalundborg Kommune, afgive jobbet, når der er Kommunalpolitisk Topmøde i marts 2018.

Jacob Bundsgaard konstaterer, at han vil arbejde for at sikre alle landets kommuner bedre arbejdsvilkår, og den opgave får han opbakning til bl.a. fra Aarhus Kommunes største oppositionsparti, Venstre.

Bundsgaard har sat navne på topposterne i S-gruppen

»Vi skal støtte Jacob Bundsgaard i beslutningen om at blive KL-formand. Det er kun i Aarhus’ interesse at have en stærk KL-formand, som netop kan varetage Aarhus’ interesser. Det håber vi, at Jacob Bundsgaard vil gøre, så han ikke sætter nationale interesser over lokale interesser,« siger Michael Gram, lokalformand for Venstre i Aarhus Kommune.

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse og leder af SF i Aarhus Byråd, vurderer, at der er både fordele og ulemper ved at have en borgmester, der også er KL-formand.

»Ulempen er, at der er mindre borgmestertid til Aarhus. Fordelen er, at der er mere vægt bag, når byens interesser skal plejes,« siger Thomas Medom.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her