Aarhus

Bundsgaard: Derfor fortsætter Kristian Würtz som rådmand

Borgmester Jacob Bundsgaard siger, at rådmandsposten er fordelt ud fra en række kriterier.

Kristian Würtz kan se frem til endnu en periode som rådmand for Socialdemokratiet. Grunden til, at det blev ham og ikke gruppeformand Camilla Fabricius, som fra årsskiftet kan kalde sig fuldtidspolitiker, skyldes fire kriterier, og at Kristian Würtz har stået rank, når det stormer.

Det forklarer borgmester Jacob Bundsgaard (S).

»Det er ikke en facitliste, men der er fire kriterier, som vi arbejder efter. Det er placering på den socialdemokratiske opstillingsliste. Det er personlige stemmetal, det er erfaring, og så er det en mangfoldighed i kønsmæssig balance, og det er ikke ét af de kriterier, der er udslagsgivende,« siger borgmesteren, der på et pressemøde torsdag på Aarhus Rådhus præsenterede ledelsen i Socialdemokratiets kommende byrådsgruppe.

Socialdemokratiets medlemmer havde placeret Camilla Fabricius som nummmer to på opstillingslisten – lige over Kristian Würtz, der fik 1.770 stemmer ved tirsdagens valg mod Camilla Fabricius’ 2.543. Kristian Würtz kom i byrådet i 2006, hvor han bl.a. har været politisk ordfører og rådmand, mens Camilla Fabricius debutterede i byrådet i 2009 og bl.a. har været gruppeformand og magistratsmedlem.

Würtz står rank

Jacob Bundsgaard tilføjede om overvejelserne bag valget af Kristian Würtz:

»Han har fået et flot personligt valg, og så har han altså også vist, at selv når det stormer allermest,står han rank og kan løfte en meget svær opgave..« Han henviser således til, at Kristian Würtz står i spidsen for Teknik og Miljø, der har været belastet af skandalesager om bilagsrod og brud på udbudsregler. Det har bl.a. resulteret i, at en chef og en direktør er blevet fyret.

Kvindelig rådmand i 2002

Ikke siden Lis Særkjær Petersen stoppede som rådmand i 2002 har Socialdemokratiet haft en kvindelig rådmand. Adspurgt om hvornår partiet igen får en kvindelig fuldtidspolitiker, svarer Jacob Bundgaard:

»Det er jo nu, vi konstituerer den socialdemokratiske byrådsgruppe for de næste fire år, og så må tiden vise, hvordan det udvikler sig,« siger borgmesteren, der oplyser, at den nye byrådsgruppe er enig om fordelingen af topposterne.

Borgmesteren vil sikre kommunerne bedre betingelser

Camilla Fabricius fortsætter som gruppeformand og bliver bl.a. ny 1. viceborgmester og stedfortræder for borgmesteren, som kandiderer til at blive formand for kommuneforeningen KL.

Socialdemokratiets nye stemmesluger, den 25-årige Anders Winnerskjold, bliver politisk ordfører.

Hvilken af kommunens rådmandsposter Kristian Würtz ender med at få, står endnu ikke klart. Det kan først afgøres, når Venstre har valgt, hvilken afdeling partiet ønsker at stå i spidsen for.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her