Aarhus

Ny idé skal holde skøjtebanen kold

Skøjtebanen i Aarhus værnes ekstra mod varmen.

Det vil være umuligt at få øje på, men når skøjtebanen ved musikhuset i Aarhus åbner for den kommende sæson, har kommunen tilføjet et ekstra lag i opbygningen af skøjtebanen i form af isoleringsfolie.

Det har man valgt at gøre i håb om at beskytte skøjtebanen mod de varme vintre, som tidligere har udfordret opstarten af de danske skøjtebaner. Isoleringsfolien bliver placeret mellem jorden og køleslangerne. Den er med til at reducere jordvarmen, hvilket gør det lettere at få is på skøjtebanen til at begynde med.

Det er hovedsageligt høje temperaturer, varm blæst og regn, som er skyld i, at skøjtebanen smelter. Flere end 40.000 børn og voksne benyttede skøjtebanen i de cirka to måneder, den var åben i seneste sæson.  Hvornår den åbner i årafhænger af, hvor godt kampen mod de varme vinterdage kommer til at gå.

 

mony
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Skæbnetime for folkeskolen
Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her