Aarhus

Nyt vinterherberg giver ly til 20 hjemløse

Men der er mangel på frivillige til at drive stedet.

Kulden har efterhånden fået godt fat i Danmark, og den kommende tid kan være ekstra hård at være hjemløs i. Derfor er Blå Kors Danmark, Kirkens Korshær, Røde Kors og Aarhus Domprovsti gået sammen for at hjælpe hjemløse i Aarhus med at få en varm seng for natten.

De fire parter åbner d. 15 november dørene til Aarhus Vinterherberg på Mindegade 12A. Her vil der være 20 senge som de hjemløse kan få en god nats søvn i.

»Alle skal have en seng at sove i. Der må ikke være nogle mennesker i vores by, som behøver at sove på gaden, og nu hvor nattefrosten sætter ind, har de særligt brug for en varm seng og omsorg. Derfor glæder det mig, at organisationerne i et tæt samarbejde træder til med hjælp i vinterherberget. Med udvidelsen til 20 sengepladser dækker vi, sammen med alle de andre tilbud, det samlede behov for et sted at sove for byens hjemløse i vintermånederne,« udtaler rådmand Thomas Medom i en pressemeddelelse.

Mangler frivillige

Til vinterherberget skal der bruges rigtig mange frivillige. Mindst 100 satser Tabita Jørgensen, der er en af to ledere på vinterherberget, på. Hun oplyser, at der lige nu er omkring 40 frivillige, som har meldt sig, og det tal skal øges.

»De frivillige er med til at give omsorg, nærvær og opmærksomhed til de hjemløse. Det er utrolig vigtigt at de hjemløse kan mærke, at der er nogen, som gerne vil hjælpe dem. Vi mangler 60-80 frivillige til at hjælpe os med at skabe hyggelige og trygge rammer for de hjemløse,« siger Tabita Jørgensen til JP Aarhus.

Hun forklarer, at der skal bruges frivillige på to forskellige hold. Et hold der arbejder fra kl. 20, hvor herberget åbner, og frem til midnat, hvorefter et andet hold tager over og er på stedet til at hjælpe frem til kl. 08, hvor herberget lukker igen. Hvis man er interesseret i at blive frivillig på vinterherberget kan man fredag d. 17. november høre mere om den rolle til informationsmøde kl. 18.30 på Mindegade 12A.

Vinterherberget vil have åbent hver aften og nat fra kl. 20-08 frem til den 31. marts 2018.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her