Aarhus

Forsker på Aarhus Universitet modtager prestigefuld pris

Tietgen-pris på 500.000 kr. går i år til forsker fra Aarhus Universitet.

Lektor ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, Charlotte Jonasson, modtog tirsdag aften årets Tietgenpris på 500.000 kr. for sin forskning i teamsamarbejde og ikke mindst, hvordan vi kan lære af vores fejl på tværs af forskellige kulturer. Et forskningsområde, som der er stigende interesse omkring både herhjemme og internationalt.

Det er foreningen DSEB (Danish Society for Education and Business), som uddeler prisen, som er en af de største priser til yngre forskere i Norden.

»I DSEB vil vi gerne støtte forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der har skabt resultater både i Danmark og på den internationale scene,« siger DSEB’s bestyrelsesformand, Torben Möger Pedersen.

Peter Møllgaard overrakte Tietgenprisen til Charlotte Jonasson (foto) som del af DSEB og ICC Danmarks Årsmiddag, som fandt sted i Børssalen på Børsen tirsdag aften med deltagelse af fremtrædende repræsentanter for det danske erhvervsliv og forskningsverdenen. Pr-foto
Ifølge priskomiteen er Charlotte Jonassons forskning særdeles aktuel og væsentlig i disse år, hvor også danske virksomheder og organisationer i stigende grad ansætter udenlandsk arbejdskraft og i det hele taget indgår i mere globale sammenhænge.

»Fordi verden bliver mere og mere global, så har virksomhederne en vigtig opgave med at få medarbejdere med forskellige kulturbaggrunde til at arbejde godt sammen, lære af vores fejl og finde nye og effektive løsninger på deres udfordringer. Her er Charlottes forskning i særklasse, og derfor får hun årets Tietgenpris, siger Peter Møllgaard, professor og formand for Tietgenpriskomiteen.

Årets prismodtager, Charlotte Jonasson, er glad for hæderen.

»Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi i en tid, hvor vi nærmest konstant og i et ganske voldsomt tempo udgiver fx nye it-løsninger på tværs af landegrænser, at vi så også bliver bedre til at lære af vores fejl. Altså hvordan kan virksomhederne organisere en form for fejlledelse i deres teamstrukturer, som øger chancerne for, at det næste produkt bliver en succes,« siger Charlotte Jonasson, som herhjemme bl.a. samarbejder med Danske Bank.

Tietgenprisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev indstiftet for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Prisen er en af de mest prestigefyldte, danske hædersbevisninger, der uddeles til yngre forskere i Nordeuropa. Prisen er gennem årene givet til store talenter og personligheder. Den belønner unge forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

mony
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Regeringen har gode flytteplaner, men...

Skal der rettes en saglig kritik mod regeringens planer, er det, at de er for uambitiøse.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Flyt banegården

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
God idé, flyt banegården ud til firkløveret, og lad den fremtidige letbane løbe ud til Brabrand og videre til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Trådløs højttaler: Det skal du overveje
Nu til dags kan du vælge mellem en trådløs højttaler med wi-fi- eller bluetooth-forbindelse. Hvis du ikke kan få begge dele, er her tipsene til at vælge. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her