Aarhus

Ny vinbutik er åbnet i Aarhus C

Erfarne vinsælgere er gået sammen om en ny butik og vinbar

Fire vinentusiaster har slået dørene op til Aarhus’ nye vinhandel. Fra venstre er det Niklas Baumann, Lars Ravn, Anders Søgaard og Lars Boye. Alle har en fortid som vinhandlere i Guldsmedgade. Pr-foto

På hjørnet af Vestergade og Frue Kirkeplads byder fire erfarne vinentusiaster nu på flasker fra hele verden og i alle prisklasser. Det er Anders Søgaard og Lars Boye, der ejer den nye forretning, "Pinot", på 250 kvadratmeter.

Begge stiftere har flere år bag sig som vinhandlere i Guldsmedgade. 

”Vi kender branchen og kan se, at der mangler et sted i Aarhus, hvor man kan dyrke sin interesse for vin og spiritus i moderne, hyggelige rammer. Vi får en fuld kælder til smagninger, kurser og andre arrangementer. Vores gæster kan gå på opdagelse i en gammel bankboks, og ikke mindst så har vi et bredt sortiment," siger Anders Søgaard og fortsætter:

"Modsat kædeforretningerne er vi i bundet til bestemte producenter. Vi udvælger selv de varer, vi kan stå inde for, så der vil løbende være spændende nyheder på hylderne."

Butikken er egentlig allerede åben, men ejerne har besluttet sig for at køre en blød opstart. Den egentlige åbning markeres i december. Udover en vinhandel, vil butikken blive udvidet med en vinbar i samme lokaler, så man kan side mellem alle flaskerne og lade sig inspirere.

”Mange forbinder vin med snobberi, mørke træpaneler og støv på flaskerne. Hos os er det kun de gamle Bordeaux’er, der er støvede. Vi møder vores gæster i øjenhøjde, uanset om man er ung eller ældre, nørdet vinkender eller bare skal have et glas i baren, en gavekurv eller en flaske med hjem til aftensmaden,” siger Lars Boye.

Pinot ligger på Frue Kiekrplads 1.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

mony
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Skæbnetime for folkeskolen
Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her