Aarhus

Langkaer og Aarhus Tech vil gå sammen

De to uddannelsesinstitutioner planlægger at fusionere og i fællesskab udbyde nye uddannelser på Langkaer Gymnasiums nuværende matrikel.

Bestyrelserne fra Aarhus Tech og Langkaer Gymnasium har sagt ja til at fusionere. Dermed er en formel proces om fusionering indledt, og nu er det op til Undervisningsministeriet at tillade en sammenlægning af uddannelsesinstitutionerne.

Fusion?

Langkaer Gymnasium og Aarhus Tech

  • Langkaer Gymnasium har adresse i Tilst og udbyder studentereksamen (STX), højere forberedelseseksamen (HF) og den internationale studentereksamen (IB). Gymnasiet har omtrent 700 studerende.
  • Aarhus Tech udbyder en række forskellige uddannelser og kurser, som kan opdeles i fire hovedområder: Erhvervsuddannelser, EUX, HTX (teknisk gymnasieuddannelse) samt voksen- og efteruddannelser. Aarhus Tech har 3.100 årselever og kursister, og hovedafdelingen ligger i den nordlige del af Aarhus ved Halmstadsgade. Herudover er der campusområder på Dollerupvej, Øster Parkvej og Hasselager Allé.
  • De to uddannelsesinstitutioner håber, at de kan få godkendelse til en fusion, således at de kan udbyde nye uddannelser fra skoleåret, der begynder i sommeren 2019. De uddannelser skal have hjem på Langkaer Gymnasiums allerede eksisterende faciliterer.

Hvis fusionen accepteres, vil en række nyoprettede uddannelser få hjemme på Langkaer Gymnasium i Tilst. Det gør, at Aarhus Techs nuværende campusområder på Dollerupvej, Øster Parkvej, Hasselager Allé og hovedafdelingen ved Halmstadsgade vil leve videre som i dag, skulle fusionen lykkedes.

Men hvorfor egentligt slå pjalterne sammen?

Satser på synergi

»I Aarhus Vest, hvor Langkaer ligger, er der simpelthen et for smalt uddannelsestilbud til de unge. Ved en fusion kan vi udbyde et væsentligt bredere tilbud til de unge i den del af Aarhus. Og så kan en fusion vigtigst af alt være med til at skabe nogle bedre uddannelser,« siger Annette E. Lauridsen, direktør for Aarhus Tech, og får tilslutning fra Yago Bundgaard, der er rektor på Langkaer Gymnasium.

»Aarhus Tech og Langkaer har uddannelser, der ligger i forlængelse af hinanden. Eksempelvis kan man på Aarhus Tech tage en HTX (en teknisk studentereksamen, red.), noget som vi godt kunne forestille os, kunne være noget, man i fremtiden også kunne læse hos os,« siger han.

Yago Bundgaard tror, at en fusion vil kunne udmønte sig i god synergi.

»Det er en god idé synergimæssigt, da vi som en større enhed kan få gavn af nogle driftsmæssige fordele. På den anden side er der nogle energier mellem vores uddannelser, som er interessante. Vi har en række uddannelser, der er i familie med hinanden. Dermed vil vi eksempelvis kunne udnytte, at lærerne kan undervise på forskellige uddannelser,« siger han.

Hvilke uddannelser forestiller I jer, vil have gavn af en fusion?

»Det er HTX og en række erhvervsfaglige grundforløb, ligesom vi også undersøger muligheden for at kunne udbyde 10. klasse for gymnasiemindede unge. Der er et felt af primært gymnasiale uddannelser, men også erhvervsmæssige uddannelser, der kan komme i spil,« siger Yago Bundgaard, der fortæller, at Langkaer Gymnasium har ledig kapacitet til at udbyde nye uddannelser, og at der derfor ikke umiddelbart skal bygges nye faciliteter.

Måske en realitet i 2019

De to uddannelsesinstitutioner arbejder med skoleåret startende i sommeren 2019 som et pejlemærke for, hvornår man håber, man kan udbyde uddannelser, som fusionen har skabt, men:

»I første omgang skal vi have lov til det, før vi kan begynde at planlægge de konkrete detaljer. Når vi forhåbentligt får lov, begynder vi at gå i detaljer med uddannelser og elever. Lige nu er vi mest i fasen, hvor vi er enige om, at det er en god idé, vi gerne vil gå videre med. Vi har fortalt Aarhus Kommune om vores planer, og den var positiv, da den hørte om vores planer, så vi er optimistiske,« siger Annette E. Lauridsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Skinger tone i uddannelsesdebatten
Annette Nordstrøm Hansen, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening
Tonen i uddannelsesdebatten har i den seneste tid ramt et lavpunkt.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

SF: Visioner midt i trafikken

Hans Okholm, Silkeborg | Kirstine Bille, Syddjurs | Claus Leick, Skanderborg | Jan Ravn Christensen, Aarhus | Anders Bøge, Skive | Torsten Sonne Petersen, Hedensted | Mads Nikolajsen, Norddjurs SF’s hidtidige og kommende medlemmer af Midttrafiks repræsentantskab
Midttrafik skal være et mobilitetsselskab, som sammen med kommuner, region og borgere udvikler nye måder at være mobil på.

Debat: Letbanen er uegnet til byens gader

Freddy Wisler, pensioneret underviser Klokkerbakken 99, Aarhus
Letbanen er attraktiv på lange stræk, men i byens gader kan den ikke bruge sine enorme kræfter.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her