Aarhus

Analytiker: Aarhus har et stort potentiale for brugte biler

Bilkøbere kigger oftere hos lokale brugtbilforhandlere, mener markedsanalytiker Jan Lang, Bilbasen.

Aarhus har i mange år været domineret af nybilsforhandlere. Men der er et stort potentiale for salg af brugte biler, mener markedsanalytiker Jan Lang, Bilbasen. En analyse, som han har foretaget for JP Aarhus, viser, at Aarhus halter bagefter mange byer.

»Antallet af brugtbilregistreringer i Aarhus og forstæderne står ikke mål med antallet af indbyggere over 18 år og under 76 år. Hvis man sammenligner med landsgennemsnittet for antal brugtbilregistreringer for den aldersgruppe, lå Aarhus og omegn i 2016 ca. 60 pct. under,« fortæller han.

Aarhus på 35. pladsen

»Her er det byer såsom Fredericia, Åbybro, Skanderborg, Kolding, Køge og herefter Viborg og Helsingør, der topper antallet af brugtbilhandlere pr. indbygger. København kommer på 20. pladsen, mens Aarhus ligger på 35. pladsen.«

Mens mange forhandlere primært har solgt nye biler, har der ifølge Jan Lang været langt mellem egentlige brugtvognsforretninger.

Aarhus er blevet et nyt marked for salg af brugte biler

»Der fandtes naturligvis brugtbilforhandlere tidligere, men de var ikke særligt profilerede, og langt størstedelen af brugtbilomsætningen stammede fra nybilforhandlernes brugtbilafdelinger. Nu er der flere store spillere – Aunsbjerg, Lindholm Biler og Via Biler – som har fået øjnene op for, at der er et godt kundepotentiale i de aarhusianske forstæder, og de har foretaget store investeringer,« fortæller han.

Ifølge Jan Lang har satsningen også båret frugt. For mens de aarhusianske bilkøbere tidligere – ud over selvfølgelig i Aarhus – også kiggede efter biler i trekantsområdet, Randers, Skanderborg og Viborg, kører de ikke længere så langt.

Aarhusianerne får flere brugte biler at vælge imellem

»Det er begyndt at ændre sig, så man også orienterer sig i det østjyske. Der skal jo også være helt særlige grunde til at køre 30-40 km eller længere væk, hvis den samme bil står hos en forhandler i Aarhus,« mener han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her