JP Aarhus historie

En landsby fuld af ja-hatte

Sammen har hundredvis af borgere i Ørsted købt kroen på folkeaktier og forvandlet det tidligere nødlidende, bodega-agtige sted til et succesrigt spisested og kulturhus. Kroen genåbnede efter coronatiden i torsdags, og har været med til at skabe en ny kultur i byen, siger to af tovholderne, Dag Kristiansen og Tove Hjort Jensen. I dag har folk i Ørsted ja-hatten på – og seneste nyt er, at borgerne ved hjælp af crowdfunding har købt en ejendom til et frivillighus midt på hovedgaden.
Se flere nyheder
Seneste nyt
Se flere
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Ulrich Fredberg og janteloven

Kaj Holst-Jørgensen
Er det på grund af misundelse, at lægen Ulrich Fredberg skulle fjernes fra Silkeborg Sygehus?
Aarhus' historie
Mere
Aarhus sådan set
Hvem vinder kampen om de danske turister til sommer?
Efter måneders nedlukning er samfundet på vej i omdrejninger igen, men meget er stadig ikke helt, som det plejer. Med lukkede grænser vil de fleste holde ferie i Danmark. Men hvad vil danskerne gå efter, og hvem vinder kampen om vores gunst? Vi har spurgt to turismeforskere om, hvor pilen peger hen. 
Se flere
Bolig
Fire generationers minder lever i bedsteforældrenes gamle sommerhus
Udsigten over Limfjordens vande er fænomenal fra det lille arkitekttegnede sorte hus, som hvert år danner ramme for Line Vester Larsen og Jesper Eskegaard Jørgensens sommerferie med deres to sønner. 
Se flere
Test: Kongekamera i kinesermobilen
Xiaomi Mi Note 10 har skalpelskarpt kamera på 108 MP og desuden et gigantisk batteri. Og det endda til halv pris af konkurrenterne. 
Se flere
Viden
Naturlige bakterier i jorden kan erstatte sprøjtemidler
Bakterier kan vise sig at revolutionere landbruget ved at gøre pesticider overflødige på marker og i gartnerier. Danske forskere gransker potentialet i kæmpe millionprojekt. 
Se flere