Annonce
JP Aarhus 20 år
Annonce
Annonce

Nyt galleri åbnet i Rosensgade2

Trine Runge Jessen og Anne Marie Knudsen har åbnet fælles kunstgalleri i baggården til Rosensgade 22. Galerie Parnasse viser ung samtidskunst, også af den provokerende slags.

Østjyske Herregårde: Clausholm - og retsvæsenet på 1700-tallets godser

I 1700-tallet var godsejerne en central og integreret del af enevældens lokale retsvæsen i landdistrikterne. På Clausholm spillede godsejerne en meget aktiv rolle i retsplejen ved godsets birkeret, bl.a. som anklager og bødetager i straffesager. Godsejernes selvstændige råderum i retssystemet blev anvendt både til magtdemonstrationer og til at vise nåde overfor de beboere på Clausholm, der var kommet på kant med loven.

Guldsmedens larver bruger Alien-trick

Mange gyser-effekter er hverdag for insekter. Også hos guldsmedene, der som giganter fyldte luftrummet for så mange år siden, at fuglene endnu ikke var kommet.

Stofrum flytter til Sydhavnen

Klostertorvet bliver måske en smule roligere, efter byrådet onsdag besluttede at flytte kommunens stofindtagelsesrum under Kirkens Korshær i Nørre Allé.
Se flere nyheder
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Annonce
Debatindlæg

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: 68’ernes mærkværdige marxisme

Peter Bisgaard, civilingeniør, Hornslet
Det ville være sjovt, hvis nogen ville beskrive realiteterne bag den tekniske og politiske udvikling.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her