*

Om temaet - GGGI-skandalen

Den internationale klimafond Global Green Growth Institute (GGGI), som Danmark siden 2011 har støttet med 90 mio. kr., er afsløret i økonomisk rod og overforbrug og er under mistanke for korruption i Sydkorea.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen blev i 2012 indsat som bestyrelsesformand med opgaven at internationalisere fonden og rydde op i økonomien. I stedet kritiseres han nu for at have brugt over en million kr. på luksuriøse hotelophold og flyrejser.

Også Christian Friis-Bach (R), der i oktober 2011 som udviklingsminister fik sæde i bestyrelsen, kritiseres. Han undlod at orientere Folketinget om en kritisk rapport om GGGI, som Sydkoreas pendant til Rigsrevisionen udgav i efteråret 2012.

21. november trak han sig som minister, fordi han har fejlinformeret Folketinget. Hverken ministeriets embedsmænd eller han selv har været opmærksom på, at han selv på et møde i GGGI har været med til at godkende rejsereglerne.

Som følge af sagen er direktør i ministeriet fratrådt. Tre embedsmænd skal i tjenstligt forhør.

Indland Premium
Analyse: Indland
Annonce
Anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her