*

Vinter OL

Curlingkvinder henter psykologhjælp

Curlingkvinderne har fået tilknyttet en sportspsykolog, som skal give holdet nye redskaber.

De danske curlingkvinder har indtil nu skuffet fælt ved vinter-OL. Nu henter holdet hjælp hos en sportspsykolog. Foto: Robert F. Bukaty/AP

De danske curlingkvinder var på forhånd udnævnt til at være Danmarks eneste store medaljehåb ved OL. Men indtil videre er intet lykkedes for holdet, og medaljechancen er nu kun teoretisk mulig. Nu henter holdet psykologhjælp inden legenes sidste kampe.

"Vi har tilknyttet en sportspsykolog, som er her nu, og som vi har haft møde med. Han har givet os nogle værktøjer at arbejde med. Han var med før kampen mod Schweiz, og det var et fint møde. Der var ingen problemer efter kampen mod Canada," siger træner Kjell-Arne Olsson til Ritzau.

Curlingkvinderne har indtil nu skuffende kun vundet en enkelt kamp, mens de fem øvrige kampe alle er tabt ved legene i canadiske Vancouver.

Gummiarm i afgørende situationer

Kjell-Arne Olsson fornemmer noget usikkerhed på holdet, når de afgørende sten skal sættes.

"Vi spiller vel lidt godt i den første halvdel af kampene, men så i den sidste halvdel ved jeg ikke, om spillerne bliver usikre. Men frem for alt er det, fordi vi misser nogle afgørende sten. Der er ikke fejl i deres taktik. Nogle halvmissere gør, at modstanderne kommer ind i kampen eller får overtaget hen mod slutningen," forklarer Kjell-Arne Olsson.

Freddy Frederiksen, som er elitekoordinator for de to danske curlinghold ved OL, mener heller ikke, curlingkvinderne har været gode nok i de meget jævne opgør ved OL.

"Vi har spillet meget tætte kampe. Havde vi vundet mod Canada og Schweiz, hvor vi taber på sidste sten, så havde det hele set anderledes ud. Det er den tætte konkurrence, som gør, at vi ikke er videre. De har spillet lige op med modstanderne, men så desværre ikke helt været dygtige nok," siger Freddy Frederiksen.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her