*

Olympiske Lege

Rios OL-faciliteter er nedslidte og forladte

Efter legene sluttede i sommeren 2016, har de fleste af Rios OL-faciliteter stået tomme.

Det er kun omkring et halvt år siden, at der var fyldt med sportsudøvere, journalister, glade vindere og publikum fra hele verden.

Men i dag er der tomt ved Rios OL-faciliteter og stadionet Maracanã, der også blev brugt til legene.

Ti pct. af de omkring 78.000 sæder mangler ved Maracana-stadion. Foto: Mario Lobao/AP

Stadionet er ifølge The Guardian i værst stand. Her mangler omkring 10 pct. af 78.000 sæder, lige som vinduer er blevet smadret, kobber-ledninger er blevet stjålet, og elektriciteten er blevet slået fra på grund af ubetalte regninger.

En skraldespand og ødelagte sæder ved banen på Maracana-stadion. Foto: Silvia Izquierdo/AP

Efter OL har ingen af de fire fodboldklubber Botafogo, Flamengo, Fluminense og Vasco da Gama, der plejer at benytte Maracanã, spillet på stadionet. Der er stadig uenighed om, hvem der skal drive stedet i fremtiden. 

Fakta: De olympiske arenaers kapacitet

Golf-banen, der kostede 20 mio. dollars at bygge, er også lukket, ligesom fire andre olympiske faciliteter, der inkluderer to arenaer, et tennis-center og en indendørs cykelbane, heller ikke har tiltrukket nye ejere og derfor er lukket ned.

Et tomt stadion og en brun fodboldbane. Til venstre i billedet ses de efterladte pools. Foto: Mario Lobao/AP

Den olympiske by - der husede sportsudøverne under legene - er stadig åben. Meningen med boligerne var, at de efter OL skulle benyttes til offentlige boliger, men meget få lokale har ifølge The Guardian købt sig ind i boligerne.

Ifølge Theresa Williams, der er direktør for organisationen Catalytic Communities, som støtter de lokale slumkvarterer, blev omkring 80.000 af Rios indbyggere flyttet fra deres hjem, så der kunne blive plads til de olympiske faciliteter.

»De fleste af dem bor i dag værre steder, end de gjorde før - og de var allerede fattige i en ulige by,« udtaler hun ifølge The Guardian.

Rios olympiske faciliteter er dog langt fra de eneste, der har fået sådan en skæbne. Over hele verden - heriblandt i Athen, Sarajevo, Beijing, Berlin, Moskva og Atlanta, USA - kan man stadig finde rester af olympiske faciliteter, der står efterladt tilbage og ikke længere benyttes.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her