*

 

Breaking
Gratis på SMS: Send JPBREAK til 1218 | Få nyheden på mail
Håndboldslutrunde

Rasende succestræner beordrede håndboldstjerner på druk på tankstation

Cheftræneren for Ungarn, som Danmark møder onsdag aften, Talant Dujshebaev, lever efter filosofien om, at man skal gøre alting fuldt ud – også når det gælder titelfester.

Talant Dujshebaev har vundet store titler både som spiller og træner. Og når man har vundet titler, skal det fejres. Derfor blev Claus Møller Jakobsen og holdkammeraterne i Ciudad Real beordret til at købe alkohol på en tankstation. Foto: Carsten Rehder

GDANSK

Han har tidligere slået Danmarks nuværende landstræner Gudmundur Gudmundsson i skridtet efter en Champions League-kamp og lavet obskure oralsex-lignende bevægelser på det efterfølgende pressemøde.

Så undskyldte han og beklagede, men et par måneder senere slog han så en anden træner, Manolo Cadenas, i maven under tumultscener på banen.

Ungarns landstræner, Talant Dujshebaev, var en historisk dygtig håndboldspiller i 1990’erne og har i sin trænerkarriere vundet adskillige store titler.

Men den 47-årige spansk/russiske sportsmand er i den grad også en særling, fortæller den tidligere landsholdspiller og nuværende håndboldekspert på TV 2, Claus Møller Jakobsen, der har spillet både sammen med Ungarns landstræner og er blevet trænet af ham i den daværende spanske mesterklub, Ciudad Real.

»Entusiasmen og vildskaben har altid været en del af hans karakter. Han er en stor personlighed, der til tider går over stregen,« siger Claus Møller Jakobsen.

Gudmundsson hylder dansk præstation efter tv-gensyn

Han fortæller, at Danmarks modstander på sidelinjen i aften altid kræver, at man skal give, hvad man har i sig.

»Om det så kun er i 45 minutter til en kort træning, så giver man den max. Ligegyldigt hvad man gør, skal man gøre det som en mester. Sådan er hans livsfilosofi – også uden for banen,« siger Claus Møller Jakobsen.

Derfor skulle alle spillerne fra Ciudad Real også feste som mestre, lød det fra Talant Dujshebaev.

Da storklubben havde vundet den fjerde pokal i guldsæsonen 2005-2006, sad spillerne afslappet i bussen på hjem vej fra finalen i Leon og hørte musik, spillede kort og hyggesnakkede.

Forsvarsduo efterlyser blod på knæene

Men det blev for meget for Talant Dujshebaev, der beordrede buschaufføren til at køre ind på nærmeste tankstation, fortæller Claus Møller Jakobsen.

»Vi fik en røvfuld i bussen. Han var rasende og mente, vi var forkælede, fordi ikke fejrede en titel. Så han beordrede os ind på tanken for at købe alkohol og sætte gang i festen,« siger Claus Møller Jakobsen.

Og det gjorde de så, Claus Møller Jakobsen og resten af stjernemandskabet som eksempelvis talte Arpad Sterbik, Siarhei Rutenka, Didier Dinart, Olafur Stefansson og Mirza Dzomba.

»Når Talant dikterer noget, er han ikke typen, du har lyst til at tage en længere debat med,« siger Claus Møller Jakobsen.

Talant Dujshebaev og Ungarn møder Gudmundur Gudmundsson og Danmark kl. 20.00 i aften.

Jyllands-posten.dk liveblogger fra kampen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport

Delaney og den sidste jagt på Champions League

Thomas Delaney kunne have skrevet under på et af de største tilbud i FCK’shistorie. Han kunne også lige nu være Bundesliga-spiller. Men det han allerhelst vil er at være anfører for FCK i Champions League.

Jyllands-Posten vurderer: Danskernes OL

Det begyndte med Jakob Fuglsangs sølvmedalje, det sluttede med håndboldherrernes ?nale. Danmark markerede sig stærkt ved OL i Rio med 15 medaljer og et væld af stærke præstationer fra specielt unge talenter, men hvordan var indsatsen i de 16 idrætsgrene med danske udøvere. Jyllands-Posten kigger tilbage og vurderer hver enkelt.
Annonce
Stillingen - VM for kvinder, Gruppe A
 
HOLD
K
MÅL
POINT
1
Montenegro
5
149-113
9
2
Ungarn
5
146-121
8
3
Danmark
5
134-113
6
4
Serbien
5
144-132
5
5
Japan
5
118-138
2
6
Tunesien
5
108-182
0
Annonce
Bolig
Claus Bonderup tegnede atelier til sin kone: Hen over sommeren kan du besøge det
I Haven i Hune ligger et atelier. Det har arkitekt og designer Claus Bonderup tegnet til sin kone Anne Just, som står bag haven. I disse sommermåneder kan man træde indenfor i atelieret og opleve Claus Bonderups mange arbejder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her