*

Håndbold

Straffekast kan afgøre DM-semifinale

Aalborg og BSV mødes tirsdag i den afgørende DM-semifinale. Her et foto fra den første finale, hvor Allborgs Buster Juul bryder igennem overfor BSV's Michael V. Knudsen. Foto: Polfoto

Bliver det Aalborg eller BSV, der skal møde Skjern i herrernes DM-finale?

Det afgøres tirsdag aften i Aalborg, når de to hold spiller den tredje DM-semifinale. Der skal findes en vinder, og det betyder, at det i yderste konsekvens kan ende i en nervepirrende straffekastkonkurrence.

De to klubber har vundet en kamp hver, og derfor skal der findes en vinder. Er det ikke sket efter i alt 20 minutters overtid skal der dystes i straffekast, hvilket ses meget sjældent i håndbold.

Hjemmebanefordelen ligger hos Aalborg, men det bekymrer ikke i BSV-lejren.

 » De erfaringer, vi har fra store kampe på vanskelige udebaner, tager vi med os videre. Det er ikke en opgave, der ligger fremmed for os. Aalborg har selvfølgelig en fordel på hjemmebane, men vi har før løst de opgaver, og vi har et godt grundlag for at tage til Aalborg og vinde,« siger BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen.

Han gør opmærksom på, at holdet i denne sæson blandt andet har slået Kiel på udebane.

»Vi skal profitere af, at vi har spillet en stribe afgørende kampe på udebane. I sidste sæson vandt vi semifinalen i Kolding, og internationalt kan vi selvfølgelig fremhæve vores sejr over Kiel men også sejren på udebane over Kadetten Schaffhausen, og sidste år vandt vi en afgørende kamp i Saint Raphael,« siger BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen.

Sådan afgøres semifinalen i tilfælde af uafgjort:

Først spilles forlænget spilletid 2×5 minutter.

Er det fortsat uafgjort? Så spilles der yderligere 2×5 minutters forlænget spilletid.

Stadig lige? Så skal semifinalen afgøres i en straffekastkonkurrence. Hvert hold udvælger fem spillere, der skyder et straffekast hver.

Er der ingen afgørelse efter fem kast? Så er det sudden death, indtil det ene hold brænder, og det andet hold scorer.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Sport
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her