*

Håndbold

DM-finale skal løfte håndbolden i det østlige Danmark

For første gang i 27 år er der ikke et jysk hold i DM-finalen for kvinder. Det skal Østdanmark udnytte.

Håndbold er ikke længere en sport, hvor man skal rykke til Jylland, hvis man vil spille med i den sjove ende af tabellen i kvindernes Primo Tours Ligaen.

Det er årets DM-finale et bevis på. Noget overraskende er det Nykøbing Falster Håndbold og København Håndbold, som skal fordele guld og sølv imellem sig.

Ingen af klubberne har tidligere være i finalen, og alt er sat ind i begge lejre på at få gulddrømmen til at gå i opfyldelse.

Men på ledelsesgangene i klubberne håber man også, at en DM-finale, der samtidig er et slag om det østlige Danmark, kan sparke mere liv i håndbolden øst for Storebælt.

- Det betyder en hel masse for byen og for vores medlemmer, siger formand i Nykøbing Falster Håndbold, Henrik Hansen.

- Det er fantastisk, og jeg forventer da også, det vil betyde en masse for interessen for håndbold generelt i hele området, og at flere vil spille håndbold, tilføjer han.

- Jeg synes da også, det er sjovt, at det er København, vi skal møde. Det er rigtig godt for håndbolden i Østdanmark. Og det er fedt, at der er en storby med.

Hos konkurrenterne i hovedstaden er begejstringen gensidig.

- For håndbolden betyder det uendelig meget, at ikke bare København, men også Lolland/Falster, er kommet på kortet, siger Kim Mikkelsen, direktør i København Håndbold.

Han mener, at årets finale er med til at vise de unge spillere, at man ikke længere behøver at søge vestpå for at kunne blive en dygtig håndboldspiller.

- Det betyder meget for de unge talenter, der vokser op i øst, at de rent faktisk kan se, at der er steder at tage hen.

- Det vil forventeligt betyde rigtig meget for vores U16- og U18-hold. Er du østdansk håndboldspiller og 15 år gammel, så behøver du altså ikke længere at tage til Jylland på kollegie for at finde et sted at spille håndbold.

- Der er et super U16- og U18-hold under FIF, som leder direkte op til København Håndbold. Og man kan også spille for Nykøbing Falster. Ajax er også rykket op. Så for håndbolden er det kæmpe stort, siger Kim Mikkelsen.

Den første af maksimalt tre kampe om DM-titlen spilles lørdag klokken 16.10 i Næstved, hvor Nykøbing Falster har rykket hjemmebanen hen til anledningen for at kunne huse flere tilskuere.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Sport
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her