*

Håndbold

Dansker er færdig som tysk håndboldlandstræner

Det Tyske Håndboldforbund (DHB) har valgt at stoppe samarbejdet med den tyske landstræner Jakob Vestergaard.

Arkivfoto: Jens Wolf/AP

Jakob Vestergaard er færdig som landstræner for de tyske håndboldkvinder. Det meddelte Det Tyske Håndboldforbund (DHB) mandag formiddag.

Forbundets vicepræsident, Bob Hanning, og sportsdirektør Wolfgang Sommerfeld tog en snak med Vestergaard, og parterne blev enige om at afbryde samarbejdet før tid.

41-årige Vestergaards kontrakt løb oprindeligt frem til 31. december 2017, men aftalen er nu blevet ophævet.

- Samtalen med Bob Hanning og Wolfgang Sommerfeld var klar og god. Vi er enige om, at der desværre ikke er grundlag for et yderligere samarbejde.

- Begge parter har nu chancen for at se fremad og forberede de næste skridt, siger Vestergaard til forbundets hjemmeside.

Vestergaard om tysk afsked: Kunne ikke arbejde sammen

Vestergaard overtog det tyske mandskab for et år siden efter landsmanden Heine Jensen, men resultaterne har ikke været gode. Det blev til en skuffende placering som nummer 13 ved VM i Danmark i december.

- Vi har analyseret situationen åbent og ærligt. Vi var nødt til at erkende, at vejen til succes for tysk kvindehåndbold ikke længere kunne findes i fællesskab.

- Årsagerne er mange og kan findes hos begge parter, siger Hanning, som nu satser på at finde en ny landstræner, der kan sikre succes ved VM på hjemmebane i 2017, der er det langsigtede mål.

Tysklands næste opgave bliver at kvalificere sig til EM i december, og der venter vigtige kvalifikationskampe mod Schweiz og Island i juni.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kronik: En venstre uppercut i synet på den kreative klasse

Ole Bjerg, lektor i filosofi og økonomi, Copenhagen Business School
Vi kan til nød klare den kritik, der kommer fra højre og ovenfra, som da Anders Fogh lancerede sit opgør med ”smagsdommeri”.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Sport
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her