*

 

Håndbold

Derfor skifter Paris-spiller til Århus

Den islandske stregspiller Robert Gunnarsson vender hjem til Århus Håndbold efter 11 år i udlandet.

Robert Gunnarsson (rød trøje), der her optræder for det islandske landshold, vender tilbage til Århus Håndbold. Foto: Jens Dresling

Han har stadig rekorden for flest scorede mål i en sæson i den danske liga.

241 mål scorede den islandske stregspiller Robert Gunnarsson i sæsonen 2004/05 for Århus Håndbold. Det resulterede i en rundtur I Europa med stop i to tyske klubber og senest i Paris sammen med blandt andre Mikkel Hansen. Nu vender den 35-årige islandske landsholdsspiller hjem til Danmark.

Han har skrevet under på en toårig kontrakt med Århus Håndbold fra den kommende sæson.

»Jeg har med jævne mellemrum savnet Danmark og Aarhus. Efter lang tid i udlandet, 7 år i Tyskland og 4 år i Paris, er det nu tid til at tage hjem. Jeg har altid ønsket at slutte karrieren i Aarhus, og nu er det lykkedes at få en aftale,« siger Robert Gunnarsson.

Det er ikke først gang, at Århus Håndbold har forsøgt at lokke den islandske landsholdsspiller hjem, fortæller han.

»I de sidste 10 år har der været kontakt og snak om en aftale seks-syv gange. Det er sjovt og en god følelse. Jeg ved, at jeg er ønsket i klubben, som jeg selv holder meget af,« siger Robert Gunnarsson.

Han har fået meget begrænset spilletid for Paris i denne sæson, og klubben har ikke tilbudt ham en kontraktforlængelse.

»Klubben har valgt at gå en anden vej i den kommende sæson. Jeg havde mulighed for at blive i Frankrig i en anden klub, men jeg ville hellere tilbage til Århus Håndbold,« siger Robert Gunnarsson.

På banen bliver han genforenet med playmakeren Henrik Hansen, der også var i klubben for 12 år siden.

»Det bliver fantastisk at spille sammen med Henrik igen. Det var ham, der sendte mig de fleste afleveringer, da jeg første gang spillede i klubben. Jeg må takke ham på en eller anden måde, måske give ham et stykke kage,« siger Robert Gunnarsson.

Når han vender hjem bliver det også med den samme træner på sidelinjen som dengang. Erik Veje Rasmussen er stadig boss i Århus Håndbold.

»Mange af folkene omkring holdet er de samme. Det er den samme træner og den samme holdleder, og det siger en del. Det er en særlig kærlighed imellem alle i den klub. Det er på mange måder en familieklub,« siger Robert Gunnarsson.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Delaney og den sidste jagt på Champions League

Thomas Delaney kunne have skrevet under på et af de største tilbud i FCK’shistorie. Han kunne også lige nu være Bundesliga-spiller. Men det han allerhelst vil er at være anfører for FCK i Champions League.

Jyllands-Posten vurderer: Danskernes OL

Det begyndte med Jakob Fuglsangs sølvmedalje, det sluttede med håndboldherrernes ?nale. Danmark markerede sig stærkt ved OL i Rio med 15 medaljer og et væld af stærke præstationer fra specielt unge talenter, men hvordan var indsatsen i de 16 idrætsgrene med danske udøvere. Jyllands-Posten kigger tilbage og vurderer hver enkelt.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her