*

 

Håndbold

Gudmundsson tager livrem og seler med til Polen

Det var frygten for en forværret skadesituation, som fik landstræneren til at tage en ekstra mand med til EM.

Foto: Lars Poulsen

Danmarks herrehåndboldlandstræner, Gudmundur Gudmundsson, sad med et svært puslespil foran sig, da han skulle samle brikkerne til EM i Polen, som begynder lørdag.

Fakta

De 17 udvalgte:

Målmænd: Niklas Landin, THW Kiel, og Kevin Møller, SG Flensburg-Handewitt.

Fløjspillere: Lasse Svan Hansen, SG Flensburg-Handewitt, Hans Lindberg, HSV Hamburg, Casper U. Mortensen, HSV Hamburg og Anders Eggert, SG Flensburg-Handewitt.

Streg: Alexander Lynggaard, St. Raphael Var, Henrik Toft Hansen, SG Flensburg-Handewitt, Jesper Nøddesbo, FC Barcelona.

Playmakere: Mads Mensah Larsen, Rhein-Neckar Löwen, Rasmus Lauge Schmidt, SG Flensburg-Handewitt.

Backer: Mikkel Hansen, PSG Handball Paris, Michael Damgaard, SC Magdeburg, Henrik Møllgaard, PSG Handball Paris, Mads Christiansen, Bjerringbro-Silkeborg, Peter Balling, Team Tvis Holstebro, Klaus Thomsen, Bjerringbro-Silkeborg.

Skader til bagspillerne Michael Damgaard og Mads Christiansen gav dybe panderynker hos den islandske træner, og derfor valgte han at tage livrem og seler i brug ved at udtage 17 mand til slutrunden.

Egentlig skulle truppen barberes ned fra 18 til de 16 navne, der kan være på holdkortet til slutrunden, men Gudmundsson frygter forværrede skadesituationer.

- Jeg synes, valget har været meget svært, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

- Vi ved jo reelt ikke, om Damgaard er klar allerede på lørdag, eller om han først er i stand til at spille i anden eller tredje kamp. Eller måske først i mellemrunden. Så vi tager af sted med 17 mand på torsdag.

Eneste mand til at trække sorteper blev højrebacken Nikolaj Øris. Men Gudmundur Gudmundsson afviser ikke, at Bjerringbro-Silkeborg-spilleren kan få en rolle ved EM.

- For det første har såvel Mads Christiansens fodskade som den skade, Michael Damgaard pådrog sig søndag, gjort situationen lidt usikker, og dernæst har niveauet hos de tre højrebacks været meget homogent, siger landstræneren.

- Så selv om Øris ikke kommer med i første omgang, har jeg bedt ham holde sig klar i kulissen, hvis vi undervejs i turneringen skifter ud på højreback.

Danmark møder i første EM-kamp Rusland på lørdag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Delaney og den sidste jagt på Champions League

Thomas Delaney kunne have skrevet under på et af de største tilbud i FCK’shistorie. Han kunne også lige nu være Bundesliga-spiller. Men det han allerhelst vil er at være anfører for FCK i Champions League.

Jyllands-Posten vurderer: Danskernes OL

Det begyndte med Jakob Fuglsangs sølvmedalje, det sluttede med håndboldherrernes ?nale. Danmark markerede sig stærkt ved OL i Rio med 15 medaljer og et væld af stærke præstationer fra specielt unge talenter, men hvordan var indsatsen i de 16 idrætsgrene med danske udøvere. Jyllands-Posten kigger tilbage og vurderer hver enkelt.
Annonce
Viden
Ekspert om Grønland: Uvurderlig for Danmark - men lad det løsrive sig
Danmark har indflydelse i Arktis takket være rigsfællesskabet, men samtidig vil mange grønlændere gerne løsrive sig. Hvis fællesskabet skal bestå, må Danmark hjælpe grønlænderne mod mere selvstændighed, siger en dansk forsker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her