*

Håndbold

Dyr dansk eftermiddag i Paris – det mindede om EM-finalen i 2014

Håndbold: Danmark blev udstillet og udspillet af Frankrig og fik to spillere skadet i sidste EM-test.

Michael Damgaard er skadet og i store smerter. Landstræner Gudmundur Gudmundsson ser bekymret til. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Det er dyrt at besøge Paris.

Hotellerne er dyre, og fortovscafeerne ved godt, hvordan de kan trække mange euro op af lommen på turisterne.

Det danske herrelandshold i håndbold fik søndag eftermiddag den store rundtur i Palais Omnisports de Paris-Bercy, og det blev en bekostelig affære med et stort nederlag og to skader.

Danmark blev kørt rundt af de franske verdensmestre, der dog var nådige og lod Danmark slippe med et nederlag på 28-36.

Hvis Frankrig havde trykket på i hele kampen, og eksempelvis ikke sparet anføreren Nikola Karabatic undervejs, kunne det sagtens have udviklet sig til en gentagelse af EM-finalen fra 2014, da Danmark tabte på hjemmebane med 32-41.

Der var klasseforskel. Danmark formåede aldrig at stable et brugbart og holdbart forsvar på benene.

Fysisk var de danske spillere overmatchet. Det var som at se en af Bredahl-brødrene imod en sværvægter. De danske spillere blev gang på gang puffet væk. Desuden blev der brændt for meget i angrebet, og det kostede kontramål.

Fakta

Danmark-Frankrig 28-36 (14-20)

  • Danmark: Mikkel Hansen 5, Anders Eggert 5, Mads Mensah 4, Casper U. Mortensen 3, Mads Christiansen 2, Michael Damgaard 2, Henrik Toft 1, Lasse Svan 1, Henrik Møllgaard 1, Hans Lindberg 1, Rasmus Lauge 1, Jesper Nøddesbo 1, Alexander Lynggaard 1.
  • Topscorere for Frankrig: Daniel Narcisse Narcisse 6 og Michael Guigou 6.
  • Tilskuere: 9.000

Frankrig scorede ni mål i første halvleg på kontraangreb, og når man indkasserer så mange på den konto, vinder man ingen håndboldkampe.

Danmark var bagud 14-20 ved pausen. Som om det ikke var slemt nok, så fik Danmark også to skader før pausen.

Smertefuldt

Først gik Mads Christiansen i stykker, da han blev fanget i en uheldig bevægelse i forsvaret. Det rykkede rundt på noget nede i højre fod, og det var smertefuldt, kunne man aflæse på ansigtet.

Inden skaden efterlod Christiansen et blandet indtryk. Han indledte med at tyre bolden op i det ene målhjørne, men senere var der også for lidt i angrebet og for meget løst i forsvaret.

Mads Christiansen humpede ud på bænken, tog skoen af og fik en stor forbinding på. De første meldinger lyder på, at det ikke skulle være så slemt. Men det er slemt nok, fordi Mads Christiansen i forvejen ikke er helt oppe i gear efter en anden ankelskade, og han har, om nogen, ikke brug for ekstra pause fra træningsbanen.

Værre ser det ud for bagspilleren Michael Damgaard. Han nåede end ikke ud på bænken, før han fik skoen af. Den blev taget af inde på banen, så foden kunne tapes op med det samme, da han vrikkede rundt efter et hopskud. Det lignede et EM-afbud som han blev støttet fra banen, men der skal en scanning til før, den endelige dom kan afsiges.

Det vil være et stort tab for Danmark, fordi Michael Damgaard har været et af de store danske lyspunkter under Golden League-kampene. Han lavede også et glimrende indhop imod Frankrig, da han kom på banen i stedet for Mikkel Hansen, der var alt for ivrig og skød for meget.

Spellerbergs chance?

Bliver Michael Damgaard ikke klar, kan den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson hente en reserve ind. Det kunne være enten Bo Spellerberg eller Morten Olsen. Det vil landstræneren dog ikke spekulere i.

»Jeg har ikke tænkt over alternativerne, hvis Michael Damgaard ikke bliver klar. Jeg ved det ikke. Det må vi kigge på i næste uge,« sagde Gudmundur Gudmundsson til TV 2.

Der er ingen tvivl om, at den kommende uge skal bruges på at kitte forsvaret sammen. Der er endnu ikke fundet et alternativ til René Toft.

I målet fik Niklas Landin ikke fat i meget. Efter nederlaget hang den danske førstekeeper dog ikke så meget med hovedet.

»Vi har spillet dårlige træningskampe før, og alligevel leveret gode resultater. Vi tager til EM med fin optimisme. De her træningskampe kan ikke slå os ud af kurs,« sagde Nicklas Landin til TV 2 efter kampen.

Men var der slet ingen positive ting?

Godt af Mensah

Jo. Det lader ikke til, at Danmark har svært ved at score mål. 28 styks imod verdensmestrene er absolut godkendt. Mads Mensah kom med noget af den fysik, som der ellers generelt manglede hele vejen rundt.

Derfor var det helt sort, da han, lige før kampen skulle fløjtes af, tog sig til benet, som havde han fået en fiberskade.

Det havde han dog heldigvis ikke.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Stillingen - EM (K), Gruppe A
 
HOLD
K
MÅL
POINT
1
Serbien
3
91-87
5
2
Sverige
3
78-74
3
3
Spanien
3
72-68
2
4
Slovenien
3
77-89
2
Aktuelle kampe - Gruppe A
Stillingen - EM (K), Gruppe B
 
HOLD
K
MÅL
POINT
1
Tyskland
3
73-71
4
2
Frankrig
3
70-60
4
3
Holland
3
75-68
4
4
Polen
3
65-84
0
Aktuelle kampe - Gruppe B
Stillingen - EM (K), Gruppe C
 
HOLD
K
MÅL
POINT
1
Danmark
2
45-40
4
2
Montenegro
2
49-49
2
3
Tjekkiet
2
54-50
2
4
Ungarn
2
41-50
0
Aktuelle kampe - Gruppe C
Stillingen - EM (K), Gruppe D
 
HOLD
K
MÅL
POINT
1
Norge
2
57-37
4
2
Rumænien
2
43-40
2
3
Rusland
2
49-48
2
4
Kroatien
2
42-66
0
Aktuelle kampe - Gruppe D
Annonce
TV
Annonce
Sport

FCK måler sin styrke i middelalderbyen

Med onsdagens Champions League-opgør mellem Club Brugge og FC København er det fjerde gang, de danske mestre gæster Brugge. De tidligere kampe i middelalderbyen har haft historisk betydning for holdet.
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her