*


Håndbold

Angrebsstærke håndboldherrer tager ny testsejr før EM

Danmark besejrede Norge med 34-30 i en kamp, hvor det danske angrebsspil igen var en stor opmuntring.

Danskerne demonstrerede lige som i mødet med Qatar i torsdags, at angrebsspillet har høj EM-klasse. Her er det Mikkel Hansen i aktion. Foto: Lars Poulsen

Det danske håndboldlandshold nærmer sig EM-formen, en uge før det går løs i Polen.

Lørdag blev det til en ny Golden League-sejr, da Norge blev besejret med 34-30 i Frankrig, og landstræner Gudmundur Gudmundsson kan glæde sig over, at langt de fleste af spillerne viser fin form.

Danskerne demonstrerede lige som i mødet med Qatar i torsdags, at angrebsspillet har høj EM-klasse, mens det kniber mere i forsvaret, hvor langtidsskadede René Toft Hansen er savnet.

Det gav især i kampens indledning en sand målfest, hvor boldene fløj om ørerne på de to målmænd, som ikke fik meget hjælp af forsvarerne.

Efter et kvarter var der allerede scoret 18 mål, men den danske defensiv fik efterhånden mere styr på et velspillende norsk landshold, der er i klar fremgang.

I den anden ende af banen viste Rasmus Lauge igen, at han kan blive en af Danmarks store EM-profiler.

Playmakeren fra Flensburg-Handewitt er hurtigere på fødderne og bedre skydende end længe, og han er en drivkraft i det kvikke danske angrebsspil.

Positivt for Gudmundur Gudmundsson er det også, at Hans Lindberg fik gang i målscoringen i den halvleg, han fik på højre fløj.

Og urutinerede Kevin Møller, der spillede 60 minutter i målet, fik bedre fat, efterhånden som kampen skred frem.

Lauge og landsholdet skal øve forsvar før EM-premieren

Mens nordmændene bed flot fra sig før pausen, var der ikke for alvor spænding om udfaldet i anden halvleg.

Danskerne udbyggede hurtigt pauseføringen på 17-15 og var snart fem mål foran, og det var for stort et hul at lukke for det norske mandskab.

Dermed er Danmark noteret for to sejre i to kampe i Golden League. Danskerne lukker turneringen med kampen mod værtsnationen, Frankrig, søndag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Fodbold uden grænser: Jorden kalder Spanien

Det spanske landshold er i færd med at forny sig uden at give køb på de velkendte dyder. Men nederlaget til Kroatien afslørede, at landstræner Vicente del Bosque endnu ikke er helt i mål.
Annonce
Bolig
Sådan skabte familien Lykke en strandvejsvilla, der forandrede familiens liv
Familien Lykke boede i otte år i deres hus ved Strandvejen i Køge, før de opførte den tilbygning, som forvandlede et småt og ordinært hus til et rummeligt og moderne hjem. 
Se flere
Det store ikon for byen
Byhistorie: Aarhus Rådhus fremtræder som en sjælden vellykket bygning, der er blevet en del af det aarhusianske dna. Sådan tegnede det ikke, da huset skulle bygges, og borgerne forlangte et rigtigt rådhus mmed tårn. Dette er historien om rådhuset, der fylder 75 år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her