*

 

Håndbold

Profilerne falder på stribe inden EM

Håndbold: Skader, træthed og det kommende OL koster stjerner ved EM. Programmet er for hårdt, men ingen kerer sig om spillerne, siger DHF-sportschef Ulrik Wilbek.

»Jeg synes, der burde være én slutrunde mindre. Det skulle enten være EM-slutrunden før OL eller VM-slutrunden efter, der kunne tages væk,« siger DHF’s sportschef Ulrik Wilbek. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Listen over profiler, som ikke er med ved EM i Polen, er lang.

Når slutrunden begynder om en uge, bliver det uden nogle af verdens bedste spillere, der enten er ude med skader eller har meldt afbud.

Danmark må undvære stregspilleren René Toft Hansen og bagspilleren Lasse Andersson, mens Tyskland nærmest må undvære et helt hold af nøglespillere. Sverige kommer for eksempel uden den tidligere KIF-spiller Kim Andersson.

Frankrig mangler også en profil som William Accambray.

Koster kvalitet

»Det kommer til at gå ud over kvaliteten ved slutrunden, når så mange store stjerner ikke er med. Der er selvfølgelig stadigvæk rigtig mange dygtige spillere, men det kan mærkes, især for et hold som Tyskland, der er meget hårdt ramt,« siger Ulrik Wilbek, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

Tyskland er ramt af massenedbrud. Verdens bedste venstrefløj, holdets anfører, Uwe Gensheimer må blive hjemme sammen med andre profiler som Patrick Wiencek, Paul Drux, Patrick Groteski, Michael Allendorf og Matthias Musche.

Er det en tilfældighed eller et symptom på, at spillerne ikke kan holde til det hårde kampprogram?

»Bundesligaen er den hårdeste liga, og det ser ud til at koste. Det er svært at sætte lighedstegn imellem de mange hårde kampe og de mange skader. Men det er en god indikation på, at det er grunden til de mange skader i netop Tyskland,« siger Ulrik Wilbek.

Kamppresset er øget i dette efterår, fordi Champions League er udvidet, og de bedste hold sat sammen i store grupper. 2016 bliver endnu hårdere, fordi der også er OL i Rio i august. Det program koster også på profilkontoen ved EM i Polen, vurderer den danske landsholdsspiller Henrik Møllgaard.

Fakta

Nogle profiler, der ikke er med ved EM:

Marko Vujin, Serbien (afbud)

René Toft Hansen, Danmark (skade)

Kim Andersson, Sverige (afbud)

Uwe Gensheimer, Tyskland (skade)

Patrick Wiencek, Tyskland (skade)

»Jeg tror, der er spillere, som har meldt afbud til EM med henblik på OL. Hvis de går med småskader, vil de hellere sige nej til EM i Polen, så de kan holde til at spille OL i Rio. Jeg kan ikke komme med navne, men jeg kan se nogle spillere, der har meldt fra på grund af småskavanker, hvor jeg tænker, at de godt kunne have slidt sig igennem en slutrunde med,« siger Henrik Møllgaard.

Ulrik Wilbek mener, at ansvaret for det hårde program ligger hos det europæiske håndboldforbund EHF, der er arrangør af Champions League.

»Det eneste, der er mere af nu end for 20 år siden, er klubkampene. Der har altid været slutrunder hvert år. Men der har aldrig været så mange klubkampe som nu. Og det eneste, der er meget mere af nu, er Champions League-kampe,« siger Ulrik Wilbek.

Han har fremført kritikken overfor EHF, men det tyder ikke på, at der bliver skruet ned. Tværtimod.

»Det seneste, jeg har hørt, er, at B-grupperne i Champions League skal udvides fra seks til otte hold, hvilket vil øge det samlede kampantal yderligere. Det virker som om, at EHF ikke har forstået, hvad det handler om. Ingen kerer sig om spillerne,« siger Ulrik Wilbek.

Han mener, at antallet af Champions League-kampe er for højt, og så vil han også gerne undvære en slutrunde før eller efter OL for at skåne spillerne.

Fjern en slutrunde

»Jeg synes, der burde være én slutrunde mindre. Det skulle enten være EM-slutrunden før OL eller VM-slutrunden efter, der kunne tages væk,« siger Ulrik Wilbek.

Der er dog intet, der tyder på, at det bliver gennemført.

Hverken EHF eller IHF vil undvære deres slutrunder, og der er allerede udpeget værter for de kommende mesterskaber langt ud i fremtiden.

Om et år spilles VM i Frankrig.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Sport

Pytlick har lært sig at sige pyt

Jan Pytlick er tilbage som klubtræner i dansk kvindehåndbold, men hvordan i alverden finder han dog motivation i en middelgod kamp foran 550 tilskuere, når han har stået med høj puls i to OL-finaler og endda har vundet dem begge? Og hvordan har han det med Dansk Håndbold Forbund, der fyrede ham som træner for kvindelandsholdet uden at opnå bedre resultater bagefter?
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere
Viden
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her