*

 

Golf

På dette golfhul er det normalt at kaste med øl og buhe af spillerne

Hul 16 i turneringen Phoenix Open er et særsyn i golfsporten. Torsdag skal nogle af verdens bedste prøve kræfter med hullet.

Hul 16 på TPC of Scottsdale i Arizona er noget for sig selv i golfsporten. Foto: Screendump fra Youtube

Under den danske golfturnering Made in Denmark har man fået skabt et ikonisk hul 16, også kaldet Himmerland Hill, med masser af tilskuere, sjove gimmicks og underholdning.

Men på den anden side af Atlanten findes et endnu mere underholdende hul.

På TPC of Scottsdale, hvor der år efter år spilles turneringen Phoenix Open, har banens hul 16 udviklet sig til golfsportens vildeste hul.

Hullet er omkring 120 meter langt, og hele vejen rundt omkring hullet er der tribuner og 15.000 tilskuere, så der skabes en stadionstemning, der ellers ikke forbindes med den høflige golfsport.

Gode slag belønnes med skrig, skrål og klapsalver, mens dårlige slag medfører buhråb. På LED-skærmene rundt på hullet står der »make some noise«, på dansk »lav noget larm«.

Skulle det sjældne ske, at en af golfspillerne laver hole-in-one, går tilskuerne på hul 16 fuldstændig bananas.

Som da italienske Francesco Molinari i 2015 klappede bolden i hul på ét slag, hvorefter adskillige øldåser blev kastet ind på hullets grønne græs.

Tiger Woods har ikke spillet så mange gange med i Phoenix Open. Men i 1997 fik han én på opleveren, da også han lavede en hole-in-one.

Indtil 2014 var et andet underholdende indslag under Phoenix Open de såkaldte caddieræs. Når spillerne havde slået deres slag på hul 16, stak deres caddies af sted i fuld fart med den tunge golfbag på ryggen. Målet var at nå først op til green, og det kom så langt, at tilskuere kunne sætte penge på, hvilke caddies de troede ville løbe hurtigst.

Det hele kulminerede i 2013-udgaven af Phoenix Open, da caddiebrødrene Kip og Brent Henley var så forhippede på at nå først til green, at de snublede og tacklede hinanden undervejs. Det blev for meget for PGA-touren, der fra 2014 valgte at banlyse caddieræs under Phoenix Open af hensyn til caddiernes sikkerhed.

Herunder er først brødrene Henleys caddieræs og derefter et andet sjovt caddieræs fra Phoenix Open.

Ledelse stopper sjovt kapløb

Torsdag begynder 2016-udgaven af Phoenix Open, og spændende bliver det igen at se stemningen på hul 16. Helt sikkert bliver det, at tilskuerne ikke får souvenirs fra spillere og caddies, da PGA-touren også har bandlyst dem fra at kaste ting ud til tilskuerne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport

Pytlick har lært sig at sige pyt

Jan Pytlick er tilbage som klubtræner i dansk kvindehåndbold, men hvordan i alverden finder han dog motivation i en middelgod kamp foran 550 tilskuere, når han har stået med høj puls i to OL-finaler og endda har vundet dem begge? Og hvordan har han det med Dansk Håndbold Forbund, der fyrede ham som træner for kvindelandsholdet uden at opnå bedre resultater bagefter?
Annonce
TV
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her