*

FC Helsingør

Helsingør sejrede tiltrængt mod svage Silkeborg

Silkeborg kunne have spillet indtil påske uden at score et mål mod Helsingør, som udnyttede gæsteholdets individuelle fejl.

Efter blot 15 minutters spil, var Helsingør foran med to mål og sådan forblev det til slutfløjt. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Kynisme og effektivitet har i denne sæson været mangelvarer hos oprykkerne fra Helsingør. Men lørdag viste spillerne i de stribede trikoter gode takter, da hjemmeholdet fortjent sled sig til en sejr mod Silkeborg.

FC Helsingør – Silkeborg IF 2-0 (2-0)
  • FC Helsingør: 7
  • Silkeborg IF: 4
  • Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen, 7

Kampens spillere:

  • Adnan Mohammad, FC Helsingør: 6
  • Robert Skov, Silkeborg IF: 6

Det lærte vi:

Sammy Skytte startede igen inde på Silkeborg-midtbanen efter at have afsonet sin karantæne. Men Skytte blev pillet ud i pausen og erstattet med Casper Sloth, der nu truer Skyttes startplads.

Detaljen:

Med lørdagens sejr brød FC Helsingør en forfærdelig stime på seks nederlag i træk.

Gæsterne var svagt spillende fra start, og det jyske sløseri kastede hurtigt en Helsingør-føring af sig. Efter otte minutter endte en sløv clearing fra Jens Martin Gammelby i fødderne på Adnan Mohammad, som kvikt trak ind i banen fra venstre side og køligt placerede bolden i det modsatte hjørne. Første superligascoring til 21-årige Mohammad.

Det var tydeligt, at den hurtige føring gav Helsingør-holdet en portion selvtillid.

Presset blev rykket frem på banen, hvilket generede Silkeborg-opspillet, der i forvejen var præget af dårlige førsteberøringer og usikkerhed på bolden. Gejsten og tændingen var klart størst hos værterne.

Efter et kvarter stod den allerede 2-0 til hjemmeholdet, og igen lagde en dårlig Silkeborg-clearing fundamentet for målet, da Silkeborg målmand Thomas Nørgaard leverede et fælt spark op af banen. Nicolas Mortensen tæmmede bolden med brystet, og bragede elegant læderet i mål fra distancen. Smuk kasse fra Mortensen, der uden tvivl vil kandidere til rundens flotteste mål.

»Starten på første halvleg var forfærdelig,« sagde Silkeborg-træner Peter Sørensen i pausen. Men selvom de sidste 45 minutter af kampen bød på lidt bedre spil fra gæsterne, var chancerne meget få. Det var langtfra nok til at få flået sejren ud af hænderne på Helsingør, der med en stærk kollektiv indsats nu har vundet tre ud af sæsonens syv hjemmekampe.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
FC Helsingør
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Ingen information tilgængelig
Klub:
Fødselsdato:
Højde:
Vægt:
Trøjenummer:
Position:
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her