*

Landshold

Her er Danmarks (mulige) vej til VM

Der er talrige scenarier i spil angående landsholdets VM-fremtid. JP giver et overblik.

William Kvist ønsker ikke at kende resultatet af kampen mellem Armenien-Polen, inden han løber på banen mod Montenegro. Det afslørede han på onsdagens pressemøde i Montenegro. Foto: Valentina Petrov/AP

Lad os få det af vejen med det samme. Uanset, hvordan det går landsholdet torsdag aften mod Montenegro, vil der være noget på spil i Parken søndag mod Rumænien.

Spørgsmålet er så hvad. Efter Danmarks storsejr over Polen i september er det nemlig blevet tæt i toppen af VM-kvalifikationens gruppe E. Den føres i øjeblikket af Polen med 19 point foran Montenegro og Danmark, der begge har 16 point og en målscore på plus ni. Netop målscoreren er yderst relevant i VM-kvalifikationen, da det bryder et tilfælde af pointlighed før indbyrdes kampe. Derfor kan et eventuelt nederlag i Montenegro blive ligegyldigt for landsholdet, hvis man på søndag slår Rumænien med et endnu større resultat. Om det så er 2-0, 3-0 eller 4-0. Det er en del af regnskabet.

Jeg vil helst ikke vide det. På det tidspunkt er jeg i gang med at sætte mig op til kampen og mine opgaver. Det har jeg det bedst med at holde fokus på. Jeg vil ikke spille bolden mere tilbage end vanligt.
William Kvist, fodboldspiller

En anden del af regnskabet handler om det såkaldte to’er-regnskab. Her ser det i skrivende stund ud til, at Danmarks gruppe får en af de otte playoff-pladser, der giver to kampe mod en anden to’er om en enkelt VM-billet. Danmark og Montenegro er aktuelt to point foran den niende to’er, som ikke får en playoff-plads. Ligesom man har to kampe tilbage mod hold, der i modsætning til det sidste land i puljen tæller med i to’er-regnskabet. Det er ikke tilfældet for alle lande.

Polen færdig før Danmark

Det mest interessante udfald er selvfølgelig kampen om førstepladsen og den direkte VM-billet. Her kommer Polens kamp kl. 18 ude mod Armenien ind i billedet. Den er nemlig afsluttet, inden Danmark går på græs i Montenegro. To af landsholdets profiler afslørede på onsdagens officielle pressemøde, at de har en klar præference i forhold til, om de vil have hvisket resultatet af Armenien-Polen i ørerne.

»Jeg vil helst ikke vide det. På det tidspunkt er jeg i gang med at sætte mig op til kampen og mine opgaver. Det har jeg det bedst med at holde fokus på. Jeg vil ikke spille bolden mere tilbage end vanligt,« lød det med et smil fra William Kvist efterfulgt af en »enig« Thomas Delaney.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Stillingen - VM-kval. Gruppe E
 
HOLD
K
MÅL
POINT
1
Polen
10
28-14
25
2
Danmark
10
20-8
20
3
Montenegro
10
20-12
16
4
Rumænien
10
12-10
13
5
Armenien
10
10-26
7
6
Kazakhstan
10
6-26
3
 
HOLD
K
MÅL
POINT
1
Polen
5
15-6
15
2
Danmark
5
10-3
10
3
Montenegro
5
11-4
9
4
Rumænien
5
5-5
8
5
Armenien
5
7-17
6
6
Kazakhstan
5
4-9
3
 
HOLD
K
MÅL
POINT
1
Polen
5
13-8
10
2
Danmark
5
10-5
10
3
Montenegro
5
9-8
7
4
Rumænien
5
7-5
5
5
Armenien
5
3-9
1
6
Kazakhstan
5
2-17
0
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Fodbold genveje
Annonce
Memory Lane: Rock’N’Roll, Jeg Gav Dig Mine Aller Bedste År
Memory Lane Rockmuseum på Fuglsøcentret har netop fejret tre års fødselsdag, og rockarkæolog og indehaver Poul Nowack glæder sig over den udvikling, som museet har gennemløbet 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her