*

Landshold

DBU: DIF og LO vil mægle i fodboldkonflikt

Danmarks Idrætsforbund og Landsorganisationen i Danmark har tilbudt hjælp i fodboldkonflikten.

Foto: Ermindo Armino/AP

Der kan være hjælp på vej til at løse den igangværende konflikt om en ny lønaftale for kvindelandsholdet og U21-landsholdet i fodbold.

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddeler, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Landsorganisationen i Danmark (LO), der er paraplyorganisation for 18 medlemsforbund, har tilbudt at hjælpe med at få løst konflikten.

- Ja, jeg kan bekræfte, at vi har fået en udstrakt hånd fra DIF og LO om at gå ind som mægler, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til BT.

- Det ser vi meget positivt på, fordi det blandt andet handler om, hvorvidt idrætsorganisationer skal være arbejdsgiver eller ej.

- Det mener vi ikke, vi er, men eftersom det er et af de punkter, vi ikke kan blive enige om, ser vi meget positivt på, at LO og DIF går ind i det, men det kræver to, der tager imod det, siger han.

Det vides endnu ikke, om Spillerforeningen, der repræsenterer spillerne, vil takke ja til at få DIF og LO ind som mæglere.

DBU og Spillerforeningen sad søndag senest ved forhandlingsbordet, men siden er det ikke lykkedes at komme videre.

Konflikten har foreløbig betydet, at kvindelandsholdets udsolgte EM-finalerevanche mod Holland på fredag i Horsens er blevet aflyst.

DBU mener, at Spillerforeningen stiller for store krav på spillernes vegne.

DBU opfordrer på sin hjemmeside Spillerforeningen til at mødes til forhandlinger senere onsdag.

Kvindelandsholdet selvtræner under konflikt med DBU

Kvindelandsholdet skal på tirsdag efter planen møde Ungarn på udebane i den første kamp i VM-kvalifikationen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Debat: DBU tager igen sommerens EM-kvinder som gidsler
Jakob Mølgård Jensen, 19 år, Silkeborg
Det danske kvindefodboldlandshold burde nok lede tankerne hen på dets exceptionelle præstation ved EM i sommer, hvor det for første gang nogensinde spillede sig i en EM-finale.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Fodbold genveje
Annonce
Analyse: Det skal du holde øje med på valgaftenen
Hvilke partier sætter sig på de 31 stole i byrådssalen i Aarhus Kommune i de kommende fire år? Og hvor mange partier skal der til, for at sætte sig på flertallet? Når det spørgsmål er besvaret, begynder spillet om posterne for alvor på Aarhus Rådhus. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her